Putovanja

Jeste li posjetili veličanstveni Predjamski dvorac?

Engineer 16. svibnja 2024.

Izgleda senzacionalno i nalazi se u Sloveniji!

Svega nekoliko kilometara od Postojnske jame krški svijet nudi nezaboravan doživljaj u bajkovitom svijetu vitezova. U 123 m visokoj litici uklesano je više od 800 godina staro, neosvojivo srednjovjekovno čudo.

Iza najvećeg špiljskog dvorca na svijetu nalazi se labirint skrivenih hodnika odakle je na pljačkaške pohode odlazio vitez Erazmo Predjamski. A u Jami pod gradom svoj su dom pronašli šišmiši.

Neprestano prepletanje prirodnog i umjetnog, djela ljudskih ruku i stvaralaštva prirode, oblikuje biser srednjovjekovne snalažljivosti. Najveći špiljski dvorac na svijetu, upisan u Guinnessovu knjigu rekorda, slikovito pripovijeda priču vremena kad je udobnost morala ustupiti mjesto stvarnosti i kad je zveket oružja nerijetko nadglasavao pjesmu trubadura.

Toliko poseban i jedinstven da se uvrštava u deset najfascinantnijih dvoraca na svijetu. Toliko romantičan da ga mnogi odabiru za svoj obred vjenčanja.

Romantična legenda o pobunjeničkom vitezu Erazmu koji je više od godine dana prkosio opsadi carske vojske neizostavan je dio priče o dvorcu. Tajni hodnik, naklonjenost izabranice junakova srca i silna lukavost – sve što je potrebno za napetu priču.

Krški svijet oblikovao je ispod dvorca Jamu pod Predjamskim gradom, drugu najdulju slovensku špilju, koja obuhvaća čak četiri kata. Dio špilje možete razgledati u sklopu obilaska dvorca, a ostatak u sklopu doživljajnih avantura.

Zakoračite u tajanstvenu dvorsku bajku!

Adrenalinski doživljaji, uzbudljive legende i nezaboravne pustolovine. Otkrijte sve što vam nudi najveći špiljski dvorac na svijetu!