FOTO by Netflix

Film

Devil in Ohio – jeste li pogledali novu Netflix horor seriju?

admin 05. rujna 2022.

Limitirana serija koju ćete pogledati u jednoj večeri

Napokon smo od Netflixa dočekali nešto u horor žanru, a radi se o limitiranoj seriji “Devil in Ohio.” Bez obzira na to što je u tjednu prikazivanja potrošila minimalan budžet na promociju te bez obzira na to što je početak prikazivanja bio u istom tjednu kao i početak prikazivanja Amazonove serije Gospodar prstenova: Prstenovi moći, ova serija ipak je pronašla svoje gledatelje.

Devil in Ohio
Devil in Ohio Netflix horor serija

Temeljena na istoimenoj knjizi Darije Polatin serija “Devil in Ohio” prati psihijatricu dr. Suzanne Mathis koja pruža utočište intrigantnoj djevojci iz kulta po imenu Mae, što ubrzo krene predstavljati prijetnju njezinoj obitelj.

Njezin suprug Peter građevinski je poduzetnik s firmom koja klizi u bankrot, ali vjeruju da će zajedno, kao obitelj, uspjeti spasiti posao. Njihov se život okreće naglavačke kada prihvate Mae. Priča kreće s misterijom i laganim užasom, a religijske slike postaju koncept kompletne serije.

Devil in Ohio Netflix horor serija

Kratki sinopsis za seriju kaže: Kad 15-godišnja Jules Mathis dođe kući iz škole i zatekne čudnu djevojku kako sjedi u njezinoj kuhinji, njezina majka psihijatrica otkriva da je Mae jedna od njezinih pacijentica u bolnici i da će ostati s njihovom obitelji nekoliko dana. Ali uskoro Mae nosi Julesinu odjeću, spava u njezinoj spavaćoj sobi, tjera je iz njezine uloge urednice u školskim novinama i koketira s Julesinom simpatijom. I Mae nema namjeru otići.”

Devil in Ohio
Devil in Ohio Netflix horor serija

Iako serija ima sve elemente koje bi jedan horor treba imati Devil in Ohio je relativno predvidljiva serija koja neće previše stimulirati vaš mozak. Horor strašni trenutci nisu toliko strašni, a obrati su predvidljivi.

Horor ili triler?

Bez da ste prije toga pročitali knjigu, teško je donijeti jasnu prosudbu za ovu seriju, ali njena generičnost čini ju površinskom i nedovoljno uvjerljivom. Možda je najjednostavnije zaključiti da ova serija ima više trilera nego horora i da može biti zabavna za “ubit” jednu večer u binganju.

Serija se sastoji od 8 epizoda i sve su dostupne na Netflixu.