FOTO by Špancirfest

Kultura

Danas počinje Špancirfest – doznajte što vas sve očekuje!

PR 18. kolovoza 2023.

Od danas, 18.08. pa sve do 27.08. imate priliku pposjetiti omiljeni varaždinski festival...

Špancirfest je najveći i najpopularniji festival u Hrvatskoj. On je i glazbeni i ulični festival; i kazališni i gastro i kreativni i tradicijski i partijanerski festival, manifestacija koja svojom raznolikošću i eklektičnošću već više od dvadeset godina osvaja srca i duše desetina tisuća posjetitelja, koji krajem kolovoza hrle na ulice varaždinske povijesne jezgre osjetiti jedinstvenu i nezaboravnu čaroliju Špancirfesta.

U deset festivalskih dana, ulice, trgovi i parkovi velike pješačke zone u samom srcu Varaždina pretvore se u glazbene, kazališne, plesne i performerske pozornice, ateliere na otvorenom, a bogata izlagačka i gastronomska (ali i party) ponuda od Varaždina stvori najbolje i najzabavnije mjesto za oproštaj od ljeta.

Stoga je najbolji odgovor na pitanje što Špancirfest jest, možda protupitanje „A što nije?“.

Važan dio Špancirfesta njegov je glazbeni program. Nekoliko glazbenih pozornica, svake festivalske večeri nude glazbena uzbuđenja u kojima niti jedan ukus ne ostaje neutažen. Središnje mjesto glazbenih doživljaja ponovno će biti velika PAN pozornica ispod bedema Starog grada. To već kultno koncertno mjesto ostat će vjerno samom sebi te donijeti svirke nekih od najznačajnijih i najvećih hrvatskih i regionalnih glazbenih imena kao što su Parni Valjak, klapa Cambi, Ivana Banfić, TBF…

Ovdje možete pogledati cjelokupan PROGRAM po danima!