FOTO by IMDb

Film

Danas gledamo ‘Ripley’ – potencijalno najbolju seriju godine!

admin 04. travnja 2024.

Prepuna pokreta do zadnjeg kadra, ovo je serija koju morate pogledati

Prošlo je 25 godina otkako smo gledali Toma Ripleya na malim ekranima, ali i to će se uskoro promijeniti.

Netflixov “Ripley” koji dolazi od oskarovca Stevea Zailliana (Schindler’s List, The Irishman) i u kojem glume Andrew Scott (All of Us Strangers, Fleabag), Johnny Flynn (Emma) i Dakota Fanning (Alienist), upravo je krenuo s prikazivanjem i mislimo da smo pronašli sadržaj uz koji ćete ovih dana biti prikovani uz svoj mali ekran.

Foto: IMDb

Ova adaptacija slavnih romana Patricie Highsmith od osam epizoda briljantan je novi pogled na priču o antijunaku.

Foto: IMDb

Iako je kostur radnje sličan filmu iz 1999. “Talentirani gospodin Ripley” u kojem glume Matt Damon, Jude Law i Gwyneth Paltrow, ova serija je na sasvim novoj razini i neki kritičari ju već nazivaju umjetničkim djelom.

Foto: IMDb

Serija prati Toma Ripleyja (Andrew Scott), brzopletog prevaranta koji se bori pronaći svoje mjesto usred opakih ulica New Yorka. Nakon neočekivanog sastanka s bogatim brodarskim magnatom, Tom odlazi u Italiju kako bi nagovorio njegovog sina, Dickieja Greenleafa (Johnny Flynn), da se vrati u Sjedinjene Države. Umjesto da se drži plana, Tom se sprijatelji s Dickiejem i njegovom djevojkom Marge (Dakota Fanning) i otkrije blistav život ispunjen umjetnošću, kulturom i ljepotom. To je ono o čemu je oduvijek sanjao i čini sve što je potrebno da zadrži ovaj novostečeni status – od laži i prevare pa do ubojstva.

Serija je dostupna od danas na Netflixu i vjerujemo da smo vam pronašli vikend zanimaciju.