FOTO by Instagram @ pieceofcroatia / @a.v_b.o.s.s

Putovanja

WOW! Bajkoviti dvorac u srcu Zagorja očarava svojim veličanstvenim izgledom!

Daria Lovrić 10. svibnja 2024.

Čarobna lokacija inspirirana Disneylandom savršen je odabir za vjenčanja!

Hrvatska skriva mnoge predivne lokacije i kada bismo cijeli život proveli u istraživanju i posjeti magičnih mjesta, ne bi stigli posjetiti sve. Hrvatsko Zagorje poznato je po svojoj netaknutoj prirodi, tradiciji, bogatoj gastronomskoj ponudi i bajkovitim dvorcima.

Većina njih ima dugu povijest, međutim pronašli smo jedan „mlađi“ koji očarava svojim izgledom i ponosi se svojim suvremenim dizajnom.

Dvorac Empirej – bajkoviti dvorac koji podsjeća na Disneyland

Ako vas put odvede u Zagorje, točnije do Krapinskih Toplica, obavezno zastanite u selu Jurjevac gdje se skriva bajkoviti dvorac Empirej. Već na prvi pogled na impozantnu građevinu, imat ćete osjećaj da ste ušetali u Disneyjevu bajku.

Naime, dvorac Empirej svojim izgledom podsjeća na Neuschwanstein koji je poslužio kao inspiracija i za slavni dvorac u Disneylandu, stoga ga često zovu i „zagorskim Disneylandom“.

Kreator ovog dvorca je umirovljeni poduzetnik koji je ideju za izgradnju dobio u igri s kćerima, kada su od LEGO kockica napravile svoju maketu dvorca. Nakon što je ideju predstavio arhitektima, nastao je dvorac Empirej čije ime na latinskom označava najviši i najsjajniji dio neba na kojem obitavaju bogovi.

Osim što ga možete posjetiti, na ovoj magičnoj lokaciji možete izreći sudbonosno „DA“ dok se osjećate poput princeze iz bajke.

Osim čarobnog vjenčanja, ovdje možete provesti i prvu bračnu noć kako bi vaš najsretniji dan u životu bio što potpuniji.