FOTO by Edin Tuzlak

Putovanja

Čarobni Advent nadomak Zagreba u nikad ljepšem izdanju!

Daria Lovrić 30. studenoga 2023.

Posjetitelje očekuje klizalište sa zvjezdanim nebom, svjetlucava šetnica, fire show, koncerti…

Iako je najpoznatiji po fašniku, čini se da će ove godine Samobor postati jedna od najpopularnijih lokacija tijekom Adventa. Bajkovite blagdanske dane subotu, 2. prosinca 2023. godine u 18:00 sati otvorit će klizalište sa zvjezdanim nebom, svjetlucava šetnica i fire show.

Simboličnim paljenjem prve adventske svijeće na Trgu kralja Tomislava u Samoboru, započet će ovogodišnji Advent u Samoboru. Domaćini pripremaju čaroban Advent u Samoboru koji će vaše blagdanske dane pretvoriti u bajkovite.

Gradonačelnica Petra Škrobot upalit će tisuće lampica koje će tvoriti zvjezdano nebo iznad klizališta i svjetlucavu šetnicu kroz centar grada. Advent službeno započinje pravim zimskim ugođajem – plesnim i fire showom na ledu uz maskote, veselje i smijeh uz Marija Petrekovića te glazbu Roka Vuškovića i Ružice Maurus.

Osim Adventa na ledu, uživat će se u dobroj glazbi uz mnoštvo koncerata te brojnim drugim događanjima za velike i male. Toplo se obucite i prošećite magičnim samoborskim šetnicama gdje možete pronaći prigodne poklone na štandovima samoborskih obrtnika, okrijepite se na jednom od mnogih gastro štandova i zauzmite svoje mjesto na koncertu Letećeg odreda koji će početi u 20 sati na Trgu Matice hrvatske.

Tijekom Adventa, na rasporedu su razne radionice izrade božićnih ukrasa, likovne radionice, dječje olimpijade na ledu, vožnja u eko vlakiću, a šuška se i da će se među djecu spustiti Djed Božićnjak u vrućem balonu!

Na ovogodišnjem samoborskom Adventu na svoje će doći i ljubitelji dobre glazbe jer će gradom odjeknuti pjesme raznih izvođača, poput Joleta, Daleke obale, Grupe Loco, Bones Jazz Quarteta, Ivane Marić&Benda.

Od eno gastro ponude na Minglanju u Klanjcu prigodno će se nuditi debrecinke, sirevi i kobasice, zapečeni štrukli, fritule, štrudle, vruća čokolada i slične poslastice. U Kleščićevoj ulici u ponudi će biti med, bermet, licitari, kraluši…

advent u samoboru
Autor: Edin Tuzlak
advent u samoboru
Autor: Edin Tuzlak

Posjetitelje očekuje i nekoliko posebno uređenih foto kutaka – na samom klizalištu, u Milakovićevoj na mostu preko Gradne, u Stražničkoj, na drvenom mostu u Livadićevoj ili ispred Samoborskog muzeja.

advent u samoboru
Autor: Edin Tuzlak

Na Trgu će oni najmlađi moći pisati pisma Djedu Mrazu, a na Staru godinu Jole će posjetitelje uvesti u podnevni doček Nove. Ostali će navečer godinu ispratiti koncertom grupe Panorama. Bajkovita idila samoborskog adventa blistat će sve do 7. siječnja 2024.