FOTO by Instagram @cyrilcybernated

Dekor

Božićno drvce od sukulenata novi je trend u uređenju interijera!

Daria Lovrić 18. prosinca 2023.

Tips&Tricks - kako kreirati efektno drvce u samo par koraka!

Vjerujemo da ste ovih dana bili jako zaposleni i da ste cijeli vikend iz kutija izvlačili lampiceod nekoliko metara, sjajne i blještave kuglice za božićno drvce, orašare, sobove i drugi božićni asortiman.

Ponekad nam nije potrebno mnogo kako bi nam se raspoloženje u trenu popravilo. Dovoljno je ukrasiti dom božićnim dekoracijama i uživati u ozračju koje ono stvara.

Božićno drvce je u vrijeme blagdana centar našeg doma, a unazad par godina izbor je sve veći. Do sada smo vam predstavili već nekoliko trendova, počevši s božićnim drvcima u bojama – poput onog u ružičastoj, plavoj i zlatnoj, te minimalistička izdanja.

Inspiracija za vaše ovogodišnje božićno drvce!

Sada je vrijeme da vam predstavimo najnoviji trend. Riječ je o božićnom drvcu od sukulenata. Velika božićna drvca od sukulenata koja su pokorila društvene mreže zapravo su produkt umjetne inteligencije, međutim nije ih teško napraviti ni u stvarnom životu.

Sve što vam treba je željezni ili drveni stalak te mnoštvo sukulenata. S obzirom na to da ste vjerojatno već okitili svoje drvce i ne posjedujete toliko mnogo sukulenata, imamo nešto jednostavniju i jeftiniju, ali i jednako lijepu opciju.

Mini božićno drvce od sukulenata

Sukulente podjednako vole „vrtlari“ početnici i oni kojima uzgajanje cvijeća ne ide baš najbolje zbog njihove otporne prirode i lijepog, strukturiranog oblika. To ih čini idealnim za izradu kompaktnog, živog božićnog drvca.

Sa sukulentima nećete morati brinuti o borovim iglicama razbacanim po tepihu i relativno su pristupačni za kupnju. Kod ovog DIY projekta odlično je to što nakon blagdanskog projekta možete svoje sukulente lako rastaviti i presaditi ih u posudice.

Kako biste krenuli u izradu trebat će vam žica, mahovina, drveni štapići ili čačkalice, šivaće igle i sukulenti. Mi predlažemo vrste poput Echeverije, Aeonium, Crassule, Sempervivuma, Seduma, Agave i Cotyledonsa.

Uz pomoć žice oblikujte izgled božićnog drvca i napunite ga mahovinom te postavite u posudu za cvijeće. Prstom udubite rupu u koju ćete postaviti sukulent i pričvrstite iglama. Postupak ponavljajte dok ne ispunite cijelu površinu ili ne dobijete željeni izgled.

Svoje drvce „otuširajte“ i dobro ocijedite. Postavite ga na blagovaonski stol, u kutak za čitanje, na policu ili komodu i uživajte u svom projektu koji će privući pažnju svakoga tko ušeta u vaš dom.

U nastavku donosimo video sa svim koracima: