FOTO by Instagram

Dekor

10 tematskih božićnih jelki prava su inspiracija za vaše ovogodišnje božićno drvce!

Antonija Andabak 13. prosinca 2021.

Svaka jelka je posebna na svoj način!

Izvadili ste svoj najružniji džemper, Mariah Carey, Wham! i ostale božićne pjesme čuju se gotovo cijeli dan, a ulice su sve ukrašenije. Ovo može značiti samo jedno: stiglo je najljepše doba godine. Znate li zapravo, onaj osjećaj kada je božićno drvce podignuto na postolje i ukrašeno, a božićni duh zavlada prostorijom…sigurni smo da ne postoji ništa slično tome!

Kada se lampice upale a ukrasi objese, blagdansko vrijeme službeno počinje, a mi pomažemo da ove godine podignite svoju kreativnost na višu razinu i izrazite ju kroz božićnu jelku.

Na jednom mjestu nalazi se deset Instagram jelki koje vas neće ostaviti ravnodušnima, neovisno o tome volite li pravo ili umjetno drvce – svako je posebno i vrijedno kopiranja. Pogledajte i odlučite koje drvce vam je najljepše ukrašeno!

1.Hygge božićno drvce

Hygge je danska riječ koja se koristi za opisivanje osjećaja ugode i zadovoljstva, odnosno svega što povezujemo s blagdanom. Minimalistički uređeno, s eventualno dvije boje, u ovom slučaju crnom i bijelom, prigodno će pokazati u kojem smjeru razmišljate kada je božićna jelka u pitanju. U ovom slučaju ćete zeleno svjetlo dati sofisticiranom ukrašavanju jelke.

2. New York božićna jelka

Prekrasni zlatni ukrasi, uključujući i ukras popularnog “Yellow Cab-a” , odnosno žutog taksija koji na neki način predstavlja simbol grada koji nikada ne spava. Ova jelka odaje počast upravo tom gradu, koji živi od 0-24, na najelegantniji način.

3. Maksimalističko božićno drvce

U svima nama čuči maksimalist, a najdivnije doba godine pravi je trenutak da se sva vaša kreativnost manifestira kroz božićno drvce! Šareni, bogati ukrasi i svjetlucave lampice zasjenit će sve božićne jelke koje ste do sada ukrašavali. Bitno je da na kraju dana da maksimalistički ukrašena jelka ima vizualnog smisla te da ne izgleda samo “natrpano”. Držite se glavnih točaka koje želite istaknuti te si dajte oduška s manjim ukrasima kojima je dozvoljeno biti u najluđim bojama!

4. Pampas božićno drvce

Od kad se pampas trava pojavila na dekorativnoj sceni, sukulenti su potpuno pali u zaborav. Budući da je svaka površina vašeg doma vjerojatno već ukrašena pampas travom, mogli biste je uklopiti i u svoju temu božićnog drvca.

5. Pink Wonderland božićno drvce

Poput bombona u obliku vrpce kojom je obavijeno božićno drvce, ovo pink umjetničko djelo bit će središnji dio svake sobe u kojoj se nalazi. Potrebna doza dopamina zagarantirana je tijekom ukrašavanja jelke ružičastim kuglicama, lampicama i coflekima.

6. Zvjezdano božićno drvce

Unesite čaroliju noćnog neba u svoju dnevnu sobu uz ovo božićno drvce sa zvijezdama. Sve je mirno, sve je svijetlo.

7. Candy Cane božićno drvce

Ništa ne vrišti “sezona je” kao što to čine slatkiši – stoga ukrasite božićne grane crveno-bijelim lizalicama, čarapicama, kuglicama i mašnicama te uživajte u svim holiday vibracijama!

8. Bijelo božićno drvce

Malo umjetnog snijega ovdje, nekoliko prevelikih vrpci tamo i voila – čarobno božićno drvce vrijedno Instagram naslikavanja. Matching pidžame toplo se preporučuju!

9. Rainbow božićno drvce

Svaka boja duge predstavljena je na ovom veličanstvenom božićnom stablu s kojeg je teško skrenuti pogled. Otkrijte dijete u sebi i divite se svom remek djelu duginih boja tijekom blagdana.

10. Božićno drvce ukrašeno fotografijama

Tko kaže da naši najbolji trenuci pripadaju samo Instagramu? Odaberite desetak fotografija, uputite se u foto-studio i pretvorite svoje božićno drvce u svjetlucavi foto album. Ovaj genijalan način njegovanja uspomena bit će vaša nova omiljena tradicija!