FOTO by Ikea / Instagram @albanidis_foriculture_products

Dekor

Božićna zvijezda predstavlja ljubav, radost i toplinu doma, a sada može trajati cijelu godinu!

Daria Lovrić 14. studenoga 2023.

Želite li u njezinoj raskošnoj ljepoti uživati duže, razmislite o umjetnoj verziji!

Božićna zvijezda, poznata i kao Euphorbia pulcherrima, je predivan cvijet čije crvene i zelene listove često povezujemo s blagdanima. Njezina simbolika duboko je ukorijenjena u božićnoj tradiciji, predstavljajući ljubav, radost i toplinu doma.

Cvijet je porijeklom iz Meksika, gdje raste kao grm, a pridonošenje njezine popularnosti pripisuje se Joelu Poinsettu, američkom diplomatu i botaničaru. Božićna zvijezda često ukrašava domove diljem svijeta tijekom blagdana, unoseći svojom ljepotom veselje i svečanost u naše domove.

Njezin jedinstven izgled koji karakteriziraju crveni vatreni cvjetovi koje okružuju zeleni listovi stvara dojam bogatstva i topline.

Ikea božićna zvijezda – 6,62€

Božićna zvijezda – omiljena blagdanska biljka predstavlja simbol neizmjerne ljubavi

Naime, postoji legenda koja ovom predivnom cvijetu daje mističnu privlačnost. Prema njoj, svoj zanosan izgled duguje Astečkoj boginji čije je srce prepuklo zbog neuzvraćene ljubavi. Legenda dalje navodi da su iz kapljica njezine krvi izrasli vatreni cvjetovi okruženi tamnozelenim listićima.

Ikea božićna zvijezda – 1,31€

U kršćanskoj religiji, od 17. stoljeća, božićna zvijezda simbol je povezan s božićnim praznicima i Kristovim rođenjem. Njezina simbolika dobiva dublje značenje, postajući podsjetnik na ljubav, radost i toplinu obitelji tijekom blagdana. U Americi, ova prekrasna biljka postala je popularan simbol ne samo za Božić, već i za Dan zahvalnosti, kada se kupuje i poklanja.

Ikea božićna zvijezda – 3,97€

Iako ima predivan i raskošan izgled, ne podnosi najbolje toplinu, stoga je kratkog vijeka. Ipak, želite li u ovoj ljepotici uživati duže vrijeme razmislite o umjetnim verzijama koje izgledaju baš poput pravih.

Ikea božićna zvijezda – 9,28€

Ikea, popularni brend proizvoda za dom lansirao je nekoliko efektnih primjeraka u klasičnoj crvenoj, ali i u bijeloj boji. Ako ste u potrazi za predivnim primjerkom koji će duži period krasiti vaš dom, trk u shopping.