FOTO by Instagram @racheljbeauty / @haneebadger / @katrina.phan

Ljepota

Boja kose vina ružičastog muškata bolja je od samog pića!

Daria Lovrić 30. lipnja 2023.

Pink moscato volimo piti, ali i nositi!

Muškat vino je desertno vino i ima karakterističnu aromu i okus, s notama cvijeća, začina i voća. Postoje različite vrste muškat vina, uključujući bijela i crvena, odnosno ružičasta muškat vina.

Bijelo muškat vino, poznato i kao muškat ottonel, obično ima svijetlu boju i slatki okus s naglašenim notama cvijeća poput ruže i lipe, te voća kao što su breskve, marelice ili grožđe. Ovo vino se često konzumira kao aperitiv ili uz deserte.

Ružičasto muškat vino, poznato i kao crveni muškat ili muškat hamburg, ima tamniju boju i slatko voćni okus. Ovo vino često ima arome crvenog voća poput malina, jagoda i trešanja. Može se poslužiti uz desertne kolače, voćne salate ili sladoled.

Kad pomislite na kosu boje vina, vjerojatno ćete pomisliti na puni merlot, cabernet ili pinot noir – duboku nijansu šljive ili bordo koja podsjeća na čašu crnog vina. No, ne zaboravimo na slatkoću muškata – najpopularnijeg ženskog vina.

Svjetlija boja vina uključuje svjetlosmeđe i nježno ružičaste nijanse kojima ne možemo odoljeti. Osim što ga obožavamo rashlađenog uz omiljeni desert, njegove prekrasne nijanse preuzimaju glavnu riječ i kada je riječ o odabiru ljetne boje za kosu.

Posljednjih nekoliko godina uživamo u vladavini pastelnih tonova, čak i kada je riječ o bojanju kose. Sve što vam je potrebno za inspiraciju je omiljena boca vina ili skrolanje po Instagramu kako bi pronašli svoju omiljenu nijansu.

Čini se da svaki vrhunski salon, kolorist i influencer isprobava narančasto-ružičaste nijanse s bučnim nazivima poput blorange, millennial pink, pink champagne i pink moscato. Razlog njihove popularnosti vjerojatno je taj što ove nijanse nadopunjuju gotovo sve tonove kože i savršen su izbor za ljetni period.

Međutim, kada malo bolje pogledamo, ova se nijansa svodi na raznorazne varijacije pastelne breskve, ovisno o tome koja je boja vaše prirodne kose i koju jačinu želite postići bojanjem.

Bez obzira na to koliko volimo pink moscato boju kose, dosta ju je teško održavati, kao i sve pastelne nijanse. Ipak, ljeto je idealno vrijeme za eksperimentiranja, stoga se kod idućeg posjeta salonu odvažite na ovu hrabru promjenu.