FOTO by Instagram @femmetravel / @soriskaplanina / @julian.alps

Putovanja

Bohinj oduševljava idiličnim krajolikom i raznovrsnom ponudom zimskim aktivnostima!

Daria Lovrić 07. prosinca 2023.

Bajkovita destinacija za zimske radosti i mind reset!

Bohinj je predivna destinacija za zimski izlet koja će vas oduševiti svojim idiličnim krajolikom i raznolikom ponudom zimskih aktivnosti. Smješten uz istoimeno jezero, okružen visokim planinama, Bohinj stvara bajkovitu pozadinu za zimske radosti.

Bohinj se nalazi u Sloveniji, u južnom dijelu Alpa i dio je Nacionalnog parka Triglav. Glavno obilježje Bohinja je istoimeno jezero, poznato kao Bohinjsko jezero, oko kojeg se prostiru prekrasne prirodne ljepote i planinski krajolici.

Jezero je drugo najveće jezero u Sloveniji i predstavlja popularnu destinaciju kako za ljubitelje prirode, tako i za one koji traže zimske ili ljetne aktivnosti u planinskom okruženju.

Na mjestu jezera nekada je bio uzdignut ogroman ledenjak, a tek najviši alpski vrhovi su provirivali iznad njega. Upravo on je oblikovao strme litice planina koje okružuju jezero, stvorivši tipičan ledenjački U oblik cijele doline.

Kada stignete u Bohinj, odmah će vas osvojiti snježni pejzaž i mirna jezerska okolina. Zimska šetnja uz jezero je nezaboravno iskustvo, jer se snježne obale sjaje pod sjajnim suncem.

Cijela staza oko jezera duga je oko 11.5 kilometara, no nije kondicijski ni tehnička zahtjevna. Za prohodati cijelo jezero potrebno je oko tri i pol do četiri sata.

Uz to, Bohinj nudi i druge zimske aktivnosti poput sanjanja, klizanja na jezeru, te nordijskog skijanja na označenim stazama. Nakon dana provedenog na svježem zraku, možete se ugrijati u nekom od lokalnih restorana uz tradicionalna jela i uživati u toplini gostoljubivosti ovog predivnog slovenskog kraja.

Za ljubitelje skijanja dostupno je skijalište Vogel koje se nalazi iznad Bohinja. Smješteno u prekrasnom planinskom okruženju, ovo skijalište pruža izvanredno iskustvo na stazi uz spektakularan pogled na okolne vrhove.