FOTO by PR

Kultura

BODY WORLDS VITAL Originalna izložba ljudskih tijela koja ruši svjetske rekorde posjećenosti

PR 25. listopada 2023.

Budite dio najposjećenije izložbe diljem svijeta

BODY WORLDS Vital, izložba koja slavi složenost i krhkost ljudskog tijela, dolazi u Family Mall u Zagrebu, a ulaznice su u prodaji od 25.11. na www.eventim.hr

Jedinstvena i uvjerljiva izložba BODY WORLDS Vital okuplja zbirku stvarnih ljudskih tijela, primjeraka i organa, koje su dali donatori i sačuvali plastinacijom; revolucionarnim procesom očuvanja uzoraka koji je izumio znanstvenik dr. Gunther von Hagens.

Više od 50 milijuna ljudi iskusilo je BODY WORLDS u više od 90 gradova diljem svijeta uključujući Tokio, New York, Los Angeles i Mexico City. Vital sadrži jedinstveni set anatomskih uzoraka koji posjetiteljima omogućuju da nauče o ljudskoj anatomiji gledajući stvarna ljudska tijela.

BODY WORLDS Vital, koji se u Family Mallu otvara 21. studenog 2023. , pokazuje kako tijelo funkcionira kada je zdravo i istražuje kako se najbolje boriti protiv bolesti opasnih po život. Posjetiteljima omogućuje istraživanje ljudske anatomije, fiziologije i zdravlja kroz niz plastinata cijelog tijela, pojedinačnih organa i prozirnih dijelova tijela koji daju potpunu sliku o tome kako ljudsko tijelo funkcionira. Zdravi i bolesni organi prikazani su jedan pored drugoga što posjetiteljima omogućuje da vide kako životni izbori mogu utjecati na tijelo, primjerice kako pušenje utječe na pluća.

Dr. Angelina Whalley, kustosica i dizajnerica izložbi BODY WORLDS, rekla je: „Zadivljena sam sinergijom, simetrijom i poezijom pionirske znanosti o plastinaciji koja otkriva izrazito inteligentno ljudsko tijelo. Naša misija je – angažirati posjetitelje i potaknuti zanimanje za znanosti o životu.”

Ovo je originalna izložba s najviše izložaka do sada, prikladna je za sve uzraste i jedna od onih izložbi koje se ne propuštaju. Uvidjeti kako izgledamo ispod kože izaziva u posjetiteljima snažne emocije. Bolesti koje se mogu vidjeti na izložbi poput moždanog udara, srčanih zastoja, tumora i drugih imaju izrazito snažan efekt na publiku – vidjeti nešto što je do nedavno bila privilegija liječnika i patologa, potpuno mijenja percepciju i pristup prema našim tijelima i načinu života.

I zato je ova „ must see“ BODY WORLDS VITAL izložba najposjećenija izložba diljem svijeta.

Ulaznice su u prodaji od 25.10. na www.eventim.hr , a cijene se kreću već od 6 eura. Za više informacija posjetite i službenu Bodywords web stranicu