FOTO by Instagram @rusalkaqueen / @hunaayhair / @thelexieee

Ljepota

Biste li se usudile? Pastelno ili kraljevsko plava boja kose za sve hrabrice!

Viktoria Mikulić 03. travnja 2023.

Tko se želi malo zabavljati u svom životu?

I dok smo proteklih sezona veličali zanosne ružičaste i lila pramenove, ove je sezone u središtu pozornosti plava kosa. Pastelno plava kosa je nježna, svjetlija nijansa plave, dok se tamnoplava opisuje dubljom, prigušenijom bojom.

Ako ste oduvijek drugačiji, ne slijedite mase i volite eksperimentirati, onda je odvažna plava boja kose idealna za vas. Samo trebate odlučiti jeste li više skloniji nježnijim tonovima ili upečatljivoj kraljevskoj nijansi. Lijepo će izgledati u obliku ombréa, balayagea, highlighta. Pastelno plava se može kombinirati i s drugim nježnim tonovima.

Ako se odlučite za tamnoplavu, kosa se prvo mora prethodno tonirati kako bi se uklonila toplina koju kosa prirodno donosi. Riječ je o procesu dodavanja tonusa kosi nakon izbjeljivanja i prije bojenja kako bi se nijanse ujednačile, čime se osigurava da je gotova boja upravo onakva kakvu želimo.

„Dark blue“ nijansa je sjajna ideja ako imate tamniju kosu jer se obično miješaju duboki plavi i crni tonovi kako bi se postigao izgled. Ako pak želite “baby blue” nijansu, vaša kosa bi trebala biti prirodno svjetlija. Tamniji ton kože definitivno može biti hrabriji s tamnoplavom nijansom, dok bismo onima svjetlije puti preporučili romantičnu pastelnu varijantu.

Ako se nas pita, tamnoplava je divna, ali je nekako najviše vidimo u zimskim mjesecima, dok ćemo pastelno i baby plavu prigrliti u proljetnim danima.

Oplemenite svoje pramenove ovim popularnim i lijepim plavim bojama kose u nastavku!