FOTO by Instagram @nejakraschovec / @kranjskagora / @vesnasphotos

Putovanja

Alpska Vasica selo je s autentičnim božićnim duhom u Kranjskoj gori koje morate posjetiti!

Daria Lovrić 08. prosinca 2023.

Slovenija ima vlastito selo Djeda Božićnjaka!

U srcu prekrasnih Alpa nalazi se skriveni dragulj – Alpska Vasica, destinacija koja očarava svojom netaknutom prirodom, tradicijom i gostoljubivošću. Ova slikovita destinacija predstavlja idealno utočište za sve ljubitelje planina, mira i autentičnog doživljaja.

Alpska Vasica smještena je u podnožju impozantnih planinskih vrhova, okružena bujnim šumama i proplancima prekrivenim bijelim pokrivačem. Prozračni zrak, bistra jezera i tišina čine ovu destinaciju pravim rajem za opuštanje i bijeg od gradske vreve.

Osim netaknute prirode, u blagdanskom periodu Alpska Vasica u Kranjskoj Gori osvijetljena je prekrasnim ukrasima i lampicama koje pružaju očaravajuću atmosferu za djecu i odrasle.

Na manje od 3 sata vožnje od Zagreba, ovo bajkovito selo s autentičnim božićnim duhom bogato je gastro ponudom i nudi domaće proizvode, kuhano vino i druge tople napitke.

U šetnji malim uličicama uživajte u blagdanskoj atmosferi i mnoštvu osvijetljenih i ukrašenih drvaca i kućica s božićnom ponudom. U šetnji mjestom ugrijte se uz vatru, a tijekom prosinca vas očekuju i razni glazbeni nastupi.

Za ljubitelje aktivnog odmora, Alpska Vasica nudi raznolike mogućnosti. Pješačenje stazama koje vode do vrhova s nevjerojatnim panoramskim pogledima, biciklizam kroz slikovite doline ili zimski sportovi na obližnjim padinama – ovdje svatko može pronaći nešto što odgovara njegovim interesima.

Smještaj u Alpskoj Vasici prilagođen je različitim potrebama gostiju. Posjetitelji mogu odabrati i tradicionalne planinske kolibe ili udobne obiteljske pansione, pružajući im priliku da se potpuno urone u duh ovog prekrasnog mjesta.

Posjetite ovu magičnu turističku destinaciju i doživite nezaboravan odmor usred čarolije planina.