FOTO by Netflix

Film

Adam Sandler je “Spaceman” u svojoj solo svemirskoj misiji

admin 17. siječnja 2024.

Od režisera serije “Chernobyl” dolazi nam jedan zanimljiv naslov

Netflix je upravo objavio trailer za nadolazeći znanstveno-fantastični film “Spaceman” s Adam Sandlerom u glavnoj ulozi.

Premijera filma bit će na Berlinskom filmskom festivalu idućeg mjeseca, od 23. veljače u kinima, a od početka ožujka i na Netflixu.

Foto: Netflix

Film se temelji na romanu “Spaceman of Bohemia” iz 2017. češkog autora Jaroslava Kalfařa, a sada, pod režiserskom palicom Johana Rencka dolazi nam filmska verzija.

Ista osoba zaslužna je za HBO-ovu mini seriju “Chernobyl” pa možemo zaključiti da nas čeka nešto dobro.

Foto: Netflix

Službeni sinopsis za film kaže: “Šest mjeseci u samotnoj istraživačkoj misiji na rubu Sunčevog sustava, astronaut Jakub (Adam Sandler) shvaća da ga žena koju je napustio možda neće čekati kada se vrati na Zemlju. U očajničkoj želji da popravi stvari sa svojom ženom Lenkom (Carey Mulligan), pomaže mu tajanstveno stvorenje koje pronalazi skriveno u utrobi svog broda. Hanuš (glas mu daje Paul Dano) radi s Jakubom kako bi shvatili što je pošlo po zlu prije nego bude prekasno”.

Foto: Netflix

Trailer otkriva kako je Jakub 189 dana u svojoj solo svemirskoj misiji i da se bori sa svojom izolacijom. Kad sretne divovsko stvorenje nalik pauku, Jakub kaže: “Gubim razum.”

Želim ti pomoći u tvojoj emocionalnoj nevolji“, odgovara mu pauk.

Jakub Procházka je siroče odgojeno u češkom selu kod bake i djeda, a koji svladava sve prepreke da ostvari san i postane prvi češki astronaut.

Foto: Netflix

Osim Sandlera, Danoa i Mulligana, glumačku postavu čine Kunal Nayyar, Lena Olin i Isabella Rossellini. Scenarij za “Spaceman” napisao je Colby Day.

Producenti su Channing Tatum, Reid Carolin, Peter Kiernan, Michael Parets, Tim Headington, Lia Buman i Max Silva. Izvršni producenti su Ben Ormand, Johan Renck i Barry Bernardi.