Ljepota

7 savjeta kako se na prirodan način riješiti vrećica ispod očiju

Krešimir Šustić 08. srpnja 2020.

Noćna mora, koja nam osim "umornog" izgleda zadaje i glavobolju!

Vrećice ispod očiju, noćna su mora većini nas jer nam osim glavobolja, daju “umoran” izgled kojega se ponekad uistinu teško riješiti.

Stručnjaci kažu kako se već s 25 godina u ljudskom organizmu smanjuje proizvodnja kolagena i elastina, zbog čega koža postaje labava, vlažna i natečena.

Ispod površine kože nalaze se slojevi koji su sastavljeni od mišića, vezivnog tkiva, ligamenata i masti koji doprinose promjenama vidljivima izvana, no iako je najjednostavnije započeti s korištenjem kreme za podočnjake, problemu moramo pristupiti iz cjelovitije perspektive.

Stoga u nastavku donosimo deset načina kako na prirodan način smanjiti crne i napuhnute mrlje ispod očiju.

Provjerite povezane zdravstvene probleme

Vjerovali ili ne, zdravstveni problemi kao što su nepravilan rad štitnjače ili disfunkcija sinusa utječu na pojavu vrećica ispod očiju.

Također i menstrualni ciklus koji nije zdravstveno pitanje, može igrati ogromnu ulogu u natečenosti ispod oka, te stvaranju crnih mrlja.

Poboljšajte svoju prehranu

Slana hrana je uobičajeni krivac za zadržavanje vode u našim tijelima, a to je jedan od faktora koji može utjecati na pojavu podočnjaka.

Dodaci bilo kojih namirnica s vitaminom A poput mrkve i paprike, kao i hrana bogata vitaminom C pomažu u tome jer djeluju protuupalno.

Izbjegavajte alkohol

Zadržavanje tekućine u našim organizmima može biti uzrokovano prekomjernim unošenjem alkohola, objašnjavaju stručnjaci.

Ako patite od ovog problema, sigurno je da biste trebali smanjiti unos alkohola, no ukoliko ne možete odoljeti alkoholnim pićima, nakon njih popijte obilnu količinu vode.

Odmorite se

Odmor je važan segment svakodnevnog života jer smanjuje razinu stresa, a samim tim i razinu kortizola, što u konačnici pomaže u sprečavanju nastanka vrećica ispod očiju.

Osim što našem tijelu daje vremena da se regenerira i pomladi, isto tako djeluje i na naš um kojem je potrebno mirovanje kako ne bi upali u loše raspoloženje.

Ostanite hidrirani

Dehidracija može olakšati pojavu vrećica, pojačavanjem učinaka od viška soli, jakog alkohola ili lošeg sna, stoga je bitno uz sebe uvijek imati bočicu vode.

Održavanjem pravilne hidratacije pojačava se cirkulacija koja pomaže uklanjanju suvišne tekućine iz područja očiju.

Ne bacajte koricu od krastavaca i vrećicu od zelenog čaja

Dermatolozi preporučuju nanošenje hladnih krastavaca preko očiju najmanje pet minuta jer sok od krastavca i hladna temperatura djeluju kao protuupalni oblozi.

Također, ohlađene vrećice zelenog čaja izvrsno komprimiraju, što ih čini izvrsnim i prirodnim lijekom koji možemo pronaći u svom ormaru.

Uklonite šminku prije spavanja

Ponekad se šminka zaglavi u kutovima naših očiju i uzrokuje natečenost, zato je važno svake večeri nježno pilingirati kapke nakon uklanjanja šminke.

Laganim pokretima i mekom blazinicom pređite preko površina kapka i kroz korijenje trepavica, kako biste uklonili labave površinske ćelije i spriječili nakupljanje prljavštvine na liniji trepavica.