FOTO by Instagram @cocktails and purewow
DIY: Aperol Spritz sladoled
Donosimo recept i video!
Aperol Spritz, poznat i kao Spritz Veneziano, talijansko je alkoholno piće koje koketira s gorko-slatkim paletama okusa. Riječ je o svjetlocrvenom likeru izrađenom od aromatičnih biljnih sastojaka izrazito punog okusa koji vas podsjeća na naranču i trpku rabarbaru.
Ove divne okusne note razbuđuju, a u kombinaciji s prošekom i malo gazirane vode, ovi sastojci čine nevjerojatan koktel za piće u toplijim mjesecima.
Ovo je nesumnjivo omiljeno ljetno piće, no što kada vam kažemo da sada možete napraviti i Aperol Spritz kremasti, ukusni i osvježavajući desert?
E pa sada ja moguće uživati u omiljenom koktelu i to u najboljoj mogućoj varijanti – sladoledu! Opciji koja je savršena za tople i sunčane dane poput današnjeg!
Za ovaj ukusan sladoled potrebno vam je:
- 1 velika naranča
- 250 grama mascarponea
- 250 grama krem sira
- 50 ml. Aperol Spritza
- 5 žlica med
- 1 žličica narančina korica
- narančina korica i svježa menta za ukras
Priprema:
- Prerežite naranče po pola i izdubite ih
- U posudi promiješajte sve navedene sastojke i dobro izmiksajte
- Smjesu servirajte u izdubljene naranče i stavite na hlađenje cca 6 sati
- Preko ohlađenog deserta naribajte malo narančine korice
- Dekorirajte listićima mente
Vjerujemo da će ovaj neodoljiv i osvježavajuć desert okrijepiti i najizbirljivija nepca i ublažiti nesnosne vrućine.
Dobar tek!