Dom

Vinarija Deklić – šampionska vina koja svakim gutljajem donose spoj tradicionalnog i modernog

admin 14. svibnja 2024.

Nedaleko Motovuna nalazi se vinarija koja svakom posjetitelju nudi nezaboravno iskustvo uživanja u odličnoj hrani i vrhunskim vinima

Najznačajnija vinska manifestacija u regiji, Vinistra, ove godine slavi 30. godina održavanja, a cilj je upoznati posjetitelje s najboljim vinima koje Lijepa Naša nudi.

Kao dio najpoznatije istarske vinske priče, Vinistra svojim posjetiteljima nudi nagrađivana vina, iza čije kvalitete stoje mjeseci rada, truda i ljubavi.

Ove jubilarne godine jedna vinarija ima poseban razlog za proslavu jer je u svoj portfolio dodala 5 zlatnih medalja, a riječ je o Vinariji Deklić koja svoja iskustva u proizvodnji vrhunskih vina njeguje već preko 100 godina.

Zlatna godina Vinarije Deklić

Njihova ljubav prema vinima nagrađena je s 5 zlatnih medalja i to:

  • Mladi teran 2023
  • Teran 2021
  • Merlot 2020
  • Chardonnay 2022
  • Malvazija 2022

No, od svih, priznaju da im je najposebnija ovogodišnja nagrada novu linija vina “Konstantin” koja započinje svoj put s platinastom medaljom za odležanu malvaziju 2020!

Konstantin linija vina

Konstantin nije samo ime nove linije vina. On predstavlja ljubav prema tradiciji te energiju i trud uloženu u svaku kap tog vrhunskog vina. Ovogodišnja platinasta medalja za odležanu Malvaziju 2020 bila je, osim potvrde izvrsnosti Vinarije Deklić, inspiracija za predstavljanje nove, posebne linije vina nazvana – Konstantin!

Tako se nastavlja i šampionska titula u kategoriji zrelih malvazija, a ovu dvostruku dobitnicu platinaste medalje imate priliku upoznati i okusiti već prilikom prvog putovanja predivnom Istrom. 

Osim vrhunskih vina, Vinarija Deklić omogućit će vam nezaboravno iskustvo degustacije, gdje ćete moći sljubiti vrhunske istarske specijalitete s ovim šampionskim vinima.

Predivna Istra i nezaobilazni Motovun

Iako je Motovun najpoznatiji po svojem filmskom festivalu koji svake godine privlači velik broj turista, njegove uske ulice, miris tartufa i pitoreskna građa samo su dio onog što skriva unutrašnjost Istre. Samo nekoliko minuta od “najpoznatijeg brda” u Hrvatskoj stopit ćete se u idilične prizore spokoja seoskog života utopljenog u predivnu mediteransku arhitekturu.

Oni znatiželjni imat će priliku otkriti bezbroj lokacija na kojima će se zaustaviti i osjetiti sve njihove čari, a posjet Vinariji Deklić pružit će vam iskustvo da upoznate njihovu tradiciju i strast prema vinima.

Tu ćete iz prve ruke moći saznati kako nastaju njihova autentična vina, a kako bi i vaša nepca zapamtila ovo nezaboravno iskustvo tu su i najfiniji istarski specijaliteti spremni za degustaciju.

Degustacije Vinarije Deklić

Vinarija Deklić za sve koji žele isprobati vina i njihovu vrhunsku ponudu nudi pojedinačne i grupne degustacije u kušaonici. Osim degustiranja možete se počastiti i kojom bocom za uspomenu, a također možete kupiti i predivan poklon u obliku drvene kutije ispunjene odličnim sortama.

U nastavku vam predstavljamo 3 programa, a odabrani možete rezervirati već danas.

WINE FRESH TASTING

Za sve ljubitelje vina koji se žele upoznati s vinarijom Deklić i vrhunskim vinima tu je Wine fresh tasting gdje ćete imati priliku isprobati tri svježe sorte vina koje će vas, iskreno smo uvjereni, osvojiti na prvu.

Zašto fresh? Zato jer je cilj osvježiti nepca i uvesti vas u predivnu obiteljsku priču i ljubav prema lozama. A da sve ne ostane samo na vinima, isprobat ćete i hladne plate koje se odlično sljubljuju s odabranim vinima.

Cijena iznosi 30€ po osobi, a vrijeme trajanja je sat vremena.

WINE ADVANCE TASTING

Znamo da niste došli samo isprobati, nego ste došli i uživati. Zato ako odaberete Wine advance tasting, znamo da ćete otići doma, ne samo s čašom, nego i s pokojom buteljom vina. Advance tasting vam nudi i priliku čuti kako je nastala obiteljska vinarija, te zašto tako dugo s ljubavlju opstaje ova vinska filozofija.

Domaćini će se potruditi da uz hladnu platu odaberu vina koja se fenomenalno sljubljuju te vam poslužiti samo najbolje iz ponude.

Cijena iznosi 42€ po osobi, a vrijeme trajanja je sat i pol.

WINE EXCLUSIVE TASTING

Wine exclusive tasting je za sve entuzijaste i poznavatelje vina, ali i za one koji zaista žele istinski okusiti što ova vinarija nudi. Ova vođena degustacija će vam dati priliku da ih malo bolje upoznate, da čujete zašto su njihova vina vrhunska te zašto svi kada isprobaju jednu čašu, nikada ne ostaju na jednoj.

Što vjernije će vam prenijeti elan, trud i ljubav prema lozama koje njeguju već četiri generacije. Uz hladnu platu, dobro društvo i naše predano osoblje čeka vas nezaboravna vinska avantura.

Cijena iznosi 60€ po osobi, a vrijeme trajanja je dva i pol sata.

Tradicija se nastavlja…

Nadamo se da smo vas inspirirali da jednog vikenda posjetite divnu Istru i ovu vinariju koja će vam pružiti odlična vina, finu hranu, ali i priču o svojoj, skoro pa stoljetnoj, tradiciji. Osim nastavka njegovanja i proizvodnje vrhunskih vina Vinarija Deklić iduće godine otvara i svoju novu vinariju koja će opet imati svoju priču i svoje načine da uživate u svemu što obitelj Deklić nudi.

Posjetite službenu stranicu Vinarije Deklić, upoznajte se s njihovom tradicijom, a na društvenim mrežama Facebook i Instagram inspirirajte se za jedan vikend izlet ispunjen zabavom, jelom i odličnom kapljicom.