Dom

RECEPT: Sočnom kremastom tortom otvaramo sezonu trešanja!

Nina Stojanov 23. svibnja 2019.

Je li ukusnija ili ljepša, teško je zaključiti, ali jedno znamo- svi trešnjoljupci doći će na svoje!

Sezonu trešanja ilustrativno sam prenijela u ovu divnu tortu, koja će, zasigurno svakog osvojiti. Kremastoj kombinaciji od sira i šlaga u kremi i voćnim dodacima rijetko tko će odoljeti.

Donosim vam recept za sočnu tortu koju ćete jednostavno spremiti i uz malo truda naizgled svakog očarati.

Pročitajmo što nam je potrebno:

Sastojci:

Biskvit:

  • 6 jaja
  • 40 dkg šećera
  • 40 dkg brašna
  • 100 ml mlijeka
  • 200 ml ulja
  • 2 praška za pecivo
  • 2 vanilin šećera
  • Korica naribanog limuna
  • Oko 300 g očišćenih trešanja

Krema:

  • 350 g svježeg kremastog sira
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera u prahu
  • Jestiva crvena boja

Žele od trešanja:

  • 1 puding od vanilije
  • Oko 200 g očišćenih trešanja
    100 g šećera u prahu

Za ukrašavanje sam koristila cijele trešnje i čokoladu od koje sam izradila oblike nalik stablu.

Priprema:

1. Za biskvit pjenasto izradite jaja i šećer.

2. Postepeno dodajte brašno i ulje, zatim ostale sastojke.

3. U gotovu smjesu za biskvit ubacite očišćene trešnje.

4. Od te smjese ispecite 4 jednaka biskvita. Najlakše će vam biti podijeliti smjesu na dva djela i kad su pečeni prerežite ih po sredini kako biste dobili sveukupnih 4 biskvita. Pecite na 180 ° stupnjeva oko pola sata.

5. Za kremu od sira izradite slatko vrhnje u čvrsti šlag.

6. Izrađenom šlagu dodajte sir, zatim šećer u prahu i sve dobro izmiješajte kako biste dobili kremastu strukturu. Dodajte malo crvene boje i promiješajte.

Za žele od trešanja potrebno je sljedeće:

1. Trešnje usitnite sa štapnim mikserom i gotovu smjesu stavite kuhati.

2. Kad prokuha, dodajte šećer u prahu i razmućeni prah od pudinga sa malo vode. Kuhajte dok se ne zgusne, a zatim ohladite povremeno miješajući.

3. Prvi biskvit premažite polovicom kreme od sira, pa stavite drugi biskvit.

4. Preko drugog biskvita premažite polovicu želea od trešanja, zatim stavite treći biskvit.

5. Treći biskvit premažite drugom polovicom kreme od sira, pa stavite zadnji biskvit preko.

6. Preko zadnjeg biskvita premažite ostatak želea od trešanja i ostatak kreme od sira iskoristite kako biste premazali vrh torte i bočne strane. Ukrasite ju po želji!

U slast!!

Autor teksta: Nina Stojanov

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

 

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!