Njega kose

Žuri vam se, a želite romantične valove u kosi! Evo kako ih postići za 5 minuta!

Antonija Andabak 17. veljače 2019.

Shvatili ste da imate svega par minuta za oblikovanje kose? Uzmite peglu za kosu, naučite trik i dobit ćete divne valove!

Kosa je jedan od najljepših ukrasa na nama, pogotovo ako je riječ o njegovanoj, redovito tretiranoj kosi (maske, šišanje, redovito farbanje)… Znamo, nije svima jednostavno izdvojiti vrijeme i novac za odlazak k frizeru i baš zato smo za vas pronašli savršen tutorijal!

Zamislite da nemate mnogo vremena za frizuru, a želite nešto slatko i uredno, sugeriramo pratiti upute ovog tutorijala i za otprilike pet minuta vaši valovi će biti spremni za pokazivanje. Za početak treba vam pegla za ravnanje kose ( znamo, paradoksalno ali poslušajte nas), pjena za oblikovanje kose i malo laka za učvršćivanje.

1.TEMELJITO POČEŠLJAJTE KOSU

Ako ste do sada primijetili da se vaša kosa da lakše ukrotiti kada nije friško oprana, ovu proceduru prođite dan nakon pranja. Raščešljajte svoju kosu širokom četkom i odredite razdjeljak, sredina ili po strani, ovisno o tome kako nosite.

2. NANESITE PJENE ZA OBLIKOVANJE KOSE

Ako imate kosu do vrata, ne pretjerujte s količinom pjene, dovoljno je istisnuti pjene veličine manje mandarine, rastrljati proizvod između prstiju i nanijeti na kosu. Blogerica u videu koristi Wella pjenu/mousse za sjaj i čvrstinu, a vi možete bilo koji s istom namjenom. Ako posjedujete sprej za zaštitu od visokih temperatura kojom tretiramo kosu pri peglanju – upotrijebite ga. Još jednom raščešljajte kosu kako bi se proizvodi ravnomjerno apsorbirali u strukturu kose.

3. RAZDVOJITE KOSU NA DVA DIJELA I PRSTIMA OKREĆITE PRAMENOVE

Ili tri, četiri, ovisi o gustoći vaše kose, debljine dva prsta. Izdvojene dijelove kose prstima vrtite u smjeru suprotnom od lica.

4. UPOTRIJEBITE PEGLU NA PRETHODNO IZDVOJENIM PRAMENOVIMA

Peglom za ravnanje kose pritisnite pramen od korijena do vrhova držeći i otpuštajući do 10 sekundi (ne preporučujemo duže niti držanje pegle na kosi u “komadu”). Principom zagrijavanja prođite sve izdvojene dijelove kose.

5. OHLADITE PRAMENOVE

Kada peglom obradite pramen te dođete do vrhova i završite zagrijavanje, pramen nemojte raščešljavati sve dok se u potpunosti ne ohladi, za što vam treba oko 30 sekundi.

6. NJEŽNIM POKRETIMA RAZDVOJITE PRAMENOVE

Laganim pokretima ih razdvojite te lakom za učvršćivanje prođite cijelu kosu. Ne pretjerujte s nanošenjem proizvoda.

7. OBLIKUJTE VALOVE PRSTIMA

U ovoj učvršćenoj fazi dozvoljeno je prstima razbarušiti kosu te je protresti između prstiju čime ćete postići veći volumen.

8. ULJEM ZA VRHOVE DOVRŠITE FRIZURU

Brzinski nanesite ulje za vrhove kose i uživajte u svojim laganim romantičnim valovima!

VIDEO: