FOTO by Cinestar

Film

Zašto obavezno morate pogledati film ‘Jako mi je stalo’?!

Viktoria Mikulić 04. ožujka 2021.

Rosamund Pike nominirana je za nagradu Oscar u filmu koji preispituje granice ambicije i ideala američkog sna.

Sada kada smo pogledali Netflixov posljednji hit film ‘Jako mi je stalo’, u kojem glume Rosamund Pike, Peter Dinklage i Dianne Wiest, proveli smo nekoliko sati pokušavajući se pomiriti sa svojim osjećajima koji su nas preplavili na kraju filma.

Navala emocija koju smo osjetili potaknula nas je da dobro razmislimo o nekim svojim postupcima i onome što želimo jer karma ne pruža drugu priliku.

Također zanimalo nas je da li je film uistinu zasnovan na istinitoj priči kao što piše na samom početku?

U osnovi, ovaj kriminalistički triler razotkriva kako se američkim sustavom zakonskog skrbnika može manipulirati u svrhu zarade i moći na uobičajene načine. Marla Grayson izmišljeni je lik, ali ljudi poput nje postoje.

Mnogo grabežljivih ‘čuvara’ moli se da se u njihovoj blizini nađe što više ranjivih i starijih ljudi, koje potom mogu uvući u staračke dome i oduzeti im cijeli život i imovinu.

Sadržaj filma:

Marla Grayson vrlo je otmjena, staložena i uspješna mlada žena, čija je profesija zakonski skrbnik imenovan od strane suda, u vidu starijih osoba. Ona vrlo vješto manipulira zakonom u svoju korist i na štetu svojih klijenata, živeći luksuzni život na njihov račun.

U trenutku kada odabere svoju sljedeću žrtvu, naizgled časnu, staru damu, prekasno shvati da izgled može itekako zavarati. Navukavši bijes ruske mafije, Marla mora iskoristiti svaku trunku svojeg šarma i nemilosrdne lukavosti da preživi.

U nastavku donosimo trailer koji će vas zasigurno privući na gledanje filma, koji je od prošlog četvrtka dostupan u Cinestaru:

Prema našem mišljenju, ovo je jedan od boljih trilera u posljednje vrijeme koji osim napetosti koja kola našim venama od samog početka do kraja, donosi i dozu humora na koju nitko neće ostati ravnodušan.