FOTO by Disney

Zabava

Zašto je Minnie svoju legendarnu haljinu zamijenila odijelom?

admin 31. siječnja 2022.

Kako vam se sviđa novi outfit?

Iako svi u nekoj dozi volimo makeovere, ovaj posljednji na koji smo naišli nas je malo i rastužio.

Najpoznatija mišica na svijetu predstavljena je u novom outfitu, a ideja je da “zabljesne” u elegantnom plavom odijelu, tako zamijenivši svoju tradicionalnu crvenu haljinu na točkice. Zadržati će svoju kultnu mašnu, ali ni to nije neka utjeha.

Foto: Disney

Novi izgled dizajnirala je Stella McCartney za proslavu 30 godina Disneylanda u Parizu, a novi izgled naišao je na pomiješane reakcija fanova.

Ovaj novi pogled na njezine prepoznatljive točkice čini Minnie Mouse simbolom napretka za novu generaciju”, rekla je McCartney.

Walt Disney Studios se posljednjih godina odmaknuo od tradicionalnosti kako bi povećao svoju raznolikost na ekranu. Bez obzira na pokušaj modernizacije poznate mišice, ovaj je potez brzo dobio velik broj kritika u online svijetu.

Mali broj ljudi pozdravilo je ovaj rebranding, dok je veći broj očajnički promatrao odlazak dobro nam poznate haljine.

Foto: Disney

Konzervativna američka komentatorica Candace Owens kritizirala je preobrazbu kao pokušaj da se Minnie Mouse učini “muževnijom“, optužujući one koji stoje iza toga da pokušavaju “uništiti tkivo našeg društva” – izjavila je u razgovoru za Fox News.

“Provjerit ćemo u njezinom uredu i vidjeti odobrava li promjene u Parizu ili ne”, nasmijala se voditeljica kada je u jednom trenutku outfit Minnie Mouse uspoređen s odabirom odjeće bivše američke državne tajnice Hillary Clinton.

Neki fanovi podsjetili su da ovo nije prvi da Minnie nosi hlače. Crtani film “Kapetanka Minnie” koji se prikazivao 2019. godine prikazao je Minnie na brodu Disney Cruise Line u bijelim mornarskim hlačama.

Foto: Disney

Minnie Mouse prvi je put predstavljena čitateljima stripova prije više od 100 godina kao vjerna družica Mickey Mousea. Godine 1942. otkriveno je da je njezino puno ime Minerva.