Ljepota

Zašto je korištenje krema za sunce važno i tijekom hladnih mjeseci

admin 17. studenoga 2023.

Autor: Sara Ritoša

Iako su vrućine i jako Sunce iza nas, važno je razumjeti da se i tijekom hladnijih dana treba paziti na sunčeve zrake. Sunce ne gubi svoju opasnost samo zato što su temperature niže, i njegovo zračenje može predstavljati rizik za naše lice i tijelo tijekom svih godišnjih doba.

U hladnijim danima, sunčeve zrake i dalje sadrže UVA i UVB zračenje, koje može prodirati kroz oblake i oštetiti kožu. Osim toga, refleksija sunčevih zraka od snijega može pojačati izloženost kože UV zračenju, što može dovesti do opekotina od sunca, preranog starenja kože i povećanog rizika od raka kože.

Stoga je važno nastaviti koristiti kremu za sunčanje tijekom hladnijih mjeseci. Krema za sunčanje sa širokim spektrom zaštite pruža obranu od UVA i UVB zračenja, pomaže u sprečavanju oštećenja kože i očuvanju njezina zdravlja. Redovita primjena kreme za sunčanje, čak i kada je nebo oblačno, igra ključnu ulogu u očuvanju ljepote i zdravlja.

Ukoliko ste potrošili svoju kremu za sunčanje i ne znate koja je dokazano dobra, u nastavku Vam donosimo nekoliko proizvoda koje možete razmotriti prilikom sljedeće kupnje.

Eucerin Oil Control Dry Touch gel-krema SPF 50+

Eucerin Oil Control Dry Touch pruža izuzetno visoku zaštitu od zračenja, istovremeno pružajući mat efekt i sužavajući pore, čime je idealan za osobe s masnijom kožom. Brzo se upija, ne ostavljajući težak osjećaj na licu.

La Roche-Posay Anthelios UVMUNE SPF 50+ Invisible fluid 

La Roche-Posay Anthelios ima vrlo laganu i tekuću formulu, ne ostavlja bijeli trag na licu i daje visoku razinu zaštite. Dodatno, pruža otpornost na vodu, čineći ga idealnim izborom za dane kada se bavite tjelesnom aktivnošću ili kada ste više u pokretu.

Beauty Of Joseon Relief Sun Rice + Probiotics

Beauty of Joseon Relief Sun Rice formuliran je s  prirodnim sastojcima poput ekstrakta riže i probiotika, što ukazuje na hidratantna i njegujuća svojstva. Rižin ekstrakt često pridonosi hidrataciji i umirujućim svojstvima, dok probiotici mogu pridonijeti ravnoteži kože. Vrlo je lagan i brzo se upija, bez tragova nakon nanošenja.

Vichy Capital Soleil UV-Age Daily

Vichy Capital Soleil UV-Age Daily je proizvod koji ne samo da pruža visok faktor zaštite od sunčevog zračenja, već je također učinkovit u borbi protiv znakova prijevremenog starenja kože. Dodatno, štiti lice od djelovanja slobodnih radikala. Njegova vrlo lagana tekstura olakšava upijanje, dok je istovremeno otporan na vodu i znoj.