FOTO by Instagram @renovating.no.66 / @westwingfr / @jo_at_sixty8

Dekor

Započnite proljetno čišćenje kupaone s ovih 5 jednostavnih zadataka!

Viktoria Šafranić 30. ožujka 2021.

Kako osigurati da vaša kupaonica ostane što duže čista i izgleda što je moguće novije?

Svi koji su se barem jednom susreli s dubinskim čišćenjem kupaonice, zasigurno su mišljenja da taj proces više nikada ne žele proživjeti. Dobar temelj ključ je svega i baš iz tog razloga jednom moramo zasukati rukave i adekvatno se primiti posla kako bismo nakon toga imali samo redovito čišćenje od svega desetak minuta.

Photo by: envy Croatia

Nakon što ste odvojili vrijeme za dubinsko čišćenje kupaonice, kako je održavati čistom, a da pritom kako ne morate prolaziti kroz taj mučni posao iznova i iznova?

Obavljajući neke male, ali jednostavne zadatke svaki dan, osiguravate da vaša kupaonica ostaje besprijekorno čista.

TUŠ

Ako su vam vrata od tuša staklena, onda dobro znate što je redovito čišćenje i koliko kapi od vode mogu biti vidljive. A čak i ako koristite zavjesu za tuširanje, sapun i plijesan mogu se brzo nakupiti.

Da se to ne bi dogodilo, pokušajte krpicom prebrisati tuš i slavinu kako biste spriječili nakupljanje ostataka sapuna i mineralnih naslaga. Koristite frotirni ručnik za maksimalno upijanje.

Ako koristite zavjesu za tuširanje, zatvorite je kako bi se mogla osušiti na zraku i kako se vlaga ne bi zaglavila u naborima stvarajući plijesan.

VLAGA

Da biste smanjili vlagu i spriječili nakupljanje plijesni, uzmite u obzir otvaranje prozora kako bi se riješili pare barem na 5 minuta nakon tuširanja, a također je možete odagnati pomoću ventilatora ili ovlaživača zraka koje je dovoljno upaliti neposredno prije tuširanja.

KUPAONSKE POTREPŠTINE I RUČNICI

Držanje proizvoda i uređaja na vidjelu dovodi do neurednog izgleda kupaonice. Manje je više, stoga očistite ormare i pobrinite se da zadržite samo ono nužno te isto spremite u ladice i ormariće. Koristite metode organiziranja kako biste maksimalno iskoristili svoj prostor. Držite minimalnu količinu proizvoda na umivaoniku i popratnim ormarićima tako da možete svakodnevno lako obrisati radnu površinu i slavinu higijenskom krpom.

Što se tiče ručnika, pripazite da osigurate dovoljno stalka ili kukica za iste kako biste osigurali da ničiji ručnik ne završi na podu. Na taj način će se ispravno osušiti nakon korištenja i neće skupljati vlagu.

TOALET

Jedan od najjednostavnijih načina održavanja wc-a čistim jest uvijek imati pri ruci mirišljave Duck proizvode. Košarice i fresh diskovi čiste sa svakim ispiranjem te održavaju wc blistavo čistim.

Photo by: envy Croatia

Tu je i Duck tekućina uz koju je svjež miris zagarantiran satima. Mi smo se naoružali limitiranom serijom Duck proizvoda pod nazivom Jasmine Jump i Berry Magic koji će unijeti dašak proljeća u svakodnevno čišćenje kupaonice, dok bakterijama ni prljavštini neće biti ni traga.

Photo by: envy Croatia

Za brzo čišćenje uvijek imajte u blizini i higijenske maramice u ormariću, uz koje će vaša wc školjka izgledati izglancano.

Photo by: envy Croatia

POD

Šećer na kraju je naravno pod koji u samo nekoliko poteza možete održavati čistim. U ormariću imajte svoju čarobnu krpicu ili u blizini držite rotirajući mop za pranje podova, kako bi svaku vlas kose koja padne odmah odstranili.

Za detaljnije informacije posjetite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.