FOTO by Instagram @pupp_lou / @badminton.lover

Zabava

Zabavne ljetne rekreacije kojima topite višak kilograma

Mia Vodopija 07. srpnja 2021.

Označite frendicu ili frenda s kojima biste ovo radili!

Današnje obaveze, bilo poslovne, fakultetske ili neke druge vrste, izuzetno su stresne, te našem tijelu treba relaksacija. Iako često čujemo kako je fizička aktivnost važna, rijetko se njome uistinu i bavimo.

U nadi da ćemo se ovog ljeta više kretati, donosimo vam nekoliko ideja zabavnih aktivnosti u kojima možete uživati s ekipom.

Badminton

Badminton je sport koji će zasigurno privući vašu pažnju. Koliko zabavan toliko je i koristan za psiho-fizičko stanje igrača. Ako ste ljubitelj individualnih sportova ili pak sportova koji se igraju u paru, badminton je idealan izbor. Igrači za vrijeme meča mogu pretrčati i po nekoliko kilometara pri čemu mogu izgubiti i do 650 kalorija.

Osim što pogoduje funkcioniranju srca i krvotoka, pomaže u gubljenju suvišnih kilograma i očuvanju vitke linije. Za vrijeme igre učvršćuje se mišićna masa, a posebno mišići stražnjice i nogu.

Odbojka

Odbojka je omiljena ljetna aktivnost kojom se rado bave ne samo mladi, već i osobe srednje životne dobi. Može se igrati vani, u dvorani ili na pijesku. Odbojka je idealna za oblikovanje tijela i jačanja mišića nogu. Istovremeno potiče sagorijevanje kalorija te ubrzava metabolizam.

Odbojka na pijesku najbolje djeluje na stopala jer je kretanje po pješčanoj podlozi jako zdravo. Nezaobilazna je i popularna ljetna aktivnost na svim plažama i odmaralištima.

Frizbi

Frizbijima se možemo dodavati rekreacijski ili možemo igrati jednu od mnogih službenih sportskih disciplina. Danas ima mnogo različitih vrsta frizbija, a proizvedeni su od savitljivijeg i jačeg materijala da ih čak niti pas svojim ugrizom ne uništi.

Zbog svoje izdržljivosti, uravnoteženosti, lakoga bacanja i primanja frizbiji su najbolji rekreacijski pribor za djecu i odrasle. Frizbiji koji svijetle u mraku igračima pružaju obilje zabave. Proizvedeni su od fosforescentne plastike ili imaju ugrađene LED diode.

Frizbi možete kupiti za malo novca i neće vam zauzeti mnogo mjesta u torbi ili ruksaku. Možete ga ponijeti na izlet u prirodu ili zaigrati s njime i na nekoj pješčanoj plaži. Dobro ćete se istegnuti, zabaviti i potrošiti kalorije. Možete igrati udvoje, ali i u većem društvu.

Ove spomenute aktivnosti možete igrati u dvoje, troje ili više ljudi. Ono što je sigurno je da ćete se odlično zabaviti i napraviti lijepe uspomene s dragim vam ljudima.