FOTO by Cleverly.me

Zabava

Vruće vam je? Otkrijte 10 trikova koji će vas u trenu rashladiti!

Mia Vodopija 25. lipnja 2021.

Ako ne podnosite pasje vrućine, imamo za vas 10 savjeta za hladniji dom!

Želja za hladnim domom tijekom ljeta nije samo za ljude koji žive na 46. katu neke visoke zgrade jer su sobe s kontroliranom temperaturom ključne za sve, bez obzira gdje živite.

Da bismo vam pomogli da najbolje iskoristite te vruće ljetne mjesece, a pritom i dalje pobjeđujete vrućinu, donosimo vam 10 savjeta za hladniji dom. Ovi savjeti i trikovi pomoći će vam da rashladite svoj dom i tijelo tako da uvijek spremni dočekate vrućinu!

Umočite svoje plahte u vodu

Takozvana egipatska metoda obećava da će vas rashladiti u vrućim ljetnim noćima. Našpricajte plahtu ili veliki ručnik za kupanje hladnom vodom i iscijedite je. Ovo će biti vaš novi prekrivač. Držite bočicu s raspršivačem napunjenu vodom i malom količinom alkohola za trljanje pokraj kreveta: Ako se probudite topli, dajte plahti dodatni špric.

Spavaća soba Igloo

Stavite ventilator ispred svog kreveta i pustite da zrak puše u “prazan” pokrivač od popluna. Sada se možete opustiti, pročitati knjigu i rashladiti se u spilji svoje spavaće sobe.

Aloe Vera štapići

Izmiješajte želatinozni materijal unutar lista aloe vere, ulijte tekućinu u čašu i u sredinu stavite štapić za sladoled. Upotrijebite štipaljku za odjeću kako biste bili sigurni da štapić ostane na mjestu i zamrznite čašu. Ako dobijete opekline od sunca, možete utrljati hladni štapić aloe vere po zahvaćenom području.

Brzo rashladite napitke papirnatim ubrusom

Stavite papirnati ubrus ispod hladne slavine, omotajte ga oko limenke ili boce i stavite u zamrzivač. Za 15 minuta ili manje vaše će se piće ohladiti do savršenstva. Voda na ručniku isparava, crpeći toplinu iz boce i brže se hladi.

Napravite hladniji zrak s ventilatorom i zdjelicom leda

Postavite posudu punu leda ispred stolnog ventilatora. Kako se led topi, ventilator će puhati hladniji zrak prema vama. Naravno, morate biti prilično blizu da biste uživali u ovome. Najbolje je da isprobate ovaj trik dok radite za radnim stolom.

Ograničite upotrebu uređaja

Kućanski aparati, elektronika, pa čak i standardne žarulje zagrijavaju vašu kuću, pa ih uključite što je manje moguće. Pokrećite perilicu rublja samo kada imate puno tereta i objesite rublje vani. Također, preskočite perilicu posuđa ako nema svoj kapacitet. Umjesto toga, operite posuđe u sudoperu i pustite da se osuši na zraku. Klonite se pećnice i ploče za kuhanje, a umjesto toga odlučite se za mikrovalnu pećnicu.

Držite vrata i prozore zatvorene kad niste kod kuće

Gotovo 30 posto neželjene topline u vašu kuću ulazi kroz prozore (posebno one okrenute prema jugu i zapadu), zato ih držite zatvorene kad niste kod kuće. Puštanjem u rad sjenila, zavjesa i roleta može se smanjiti sobna temperatura za čak 20 stupnjeva. U sobama s prozorskom jedinicom ili prijenosnim klima-uređajem držite vrata zatvorena dok klima uređaj radi.

Sretne (ledene) noge

Stavite uloške za cipele na 2 sata u zamrzivač, a zatim ih vratite u cipele. Vruća stopala? Stvar prošlosti!

Hladnjak za krevet

Napunite bocu vode kockicama leda i stavite ju u svoj krevet. Ovo je super jednostavan i učinkovit način za snižavanje onih visokih temperatura u krevetu.

Ledeni uložak u krevetu

Da, svi se osjećamo kao zombiji nakon što usred ljeta doživimo još jednu neprospavanu noć. Međutim, postoji prilično jednostavan trik da vratite malo hladnoće u svoj krevet. Jednostavno stavite hladni paket iz zamrzivača ispod jastuka i glava vam treba ostati lijepa i hladna dok spavate.

Nadamo se da će vas ovi trikovi i savjeti rashladiti u ovim vrelim ljetnim danima!