FOTO by justonecookbook.com

Recepti

Voćni sendvič – novi izazov za gastro gurmane!

Mia Vodopija 14. srpnja 2021.

Jeste li ikad probali spojiti sendviče i voće?

Ako volite voće i ako volite eksperimentirati s hranom, imamo pravu stvar za vas! Voćni sendvič je poseban slatki sendvič koji je vrlo popularan u Japanu.

Voćni sendvič je jednostavan za napraviti – trebat će vam dvije kriške kruha, šlag i svježe voće. Može se naći u kafićima, pekarnicama i trgovinama po cijelom Japanu. Većina voćnih sendviča obično se izrađuje od svježeg voća meke i sočne teksture.

Jagode, naranče, kivi, grožđe i mango popularan su izbor voća koje se koristi u ovim sendvičima.

Iako mnogi od nas nikada nisu bili u Japanu i bez obzira na to što smo ove živopisne jedinstvene sendviče vidjeli samo na internetu, rado bismo donijeli dašak Japana u našu malu Hrvatsku.

Japanci su poznati po svom food artu te posebnom načinu slaganja namirnica, stoga nas ovi prekrasni voćni sendviči ne čude. Možda izgledaju komplicirano za napraviti, no sastojci su vrlo jednostavni i mogu se naći širom svijeta, pa ih je vrlo lako rekreirati kod kuće.

Voće i ostale sastojke možete nabaviti iz obližnje voćarnice ili prodavaonice.

Voćni sendvič je nešto u što ćete se lako zaljubiti! Ako odlučite probati ove voćne senvdiče, ali niste previše kreativni ili nemate vremena, možete samo poslagati voće u kruh, međutim ako biste probali nešto novo i posebno, onda se nadamo da će vam i priloženi video pomoći u boljoj pripremi sendviča.

Sastojci

  • 6 šnita bijelog kruha
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 2-3 žlice šećera
  • jagode
  • mandarine / naranče
  • zeleni kivi
  • plastični omot

Metoda

U posudi napravite kremu od vrhnja i šećera i miješajte 6 minuta. Izrežite voće: mandarini ogulite kožu i ostavite takvu kakva jest; jagode izrežite u oblik tulipana; kivi narežite da podsjeća na cvjetnu stabljiku.

Premažite kremu na dvije kriške kruha, stavite voće na vrh kreme i opet premažite kremom. Zatim stavite drugu krišku kruha na vrh. Zamotajte u plastičnu foliju i ohladite u hladnjaku 20 minuta da se sve poveže. Prepolovite dijagonalno na pola i maknite foliju.

Nadamo se da ćete uživati u dašku japanske kreativnosti iz kućne radinosti!