Dom

Vlasnik psa podijelio hack kako umiriti kućne ljubimce u sezoni petarda

Krešimir Šustić 30. listopada 2020.

Jednostavan trik koji će nam biti od velike pomoći u novogodišnjoj noći

Iako se trenutno nalazimo u nerazjašnjenoj situaciji zbog pandemije virusa koji se još na početku godine proširio svijetom, duboku u sebi se nadamo kako će ubrzo nestati sva ograničenja i da ćemo bezbrižno nastaviti živjeti naše živote.

Dobra vijest koja se proširila medijima je da će se ipak održati najpopularnija božićna manifestacija, advent, ali u nešto drugačijem stilu nego što smo navikli do sada.

S obzirom na to da su nam izlasci zabranjeni, doček nove 2021. godine neće biti toliko spektakularan, no vjerujemo kako će ipak biti vatrometa koji će točno u ponoć preplaviti nebo.

Dolazak sezone blagdana označava i početak korištenja pirotehničkih sredstava, petardi, a samim time i period godine u kojem se trebamo posebno pobrinuti za naše kućne ljubimce.

Prošle godine istraživanje RSPCA otkrilo je da je 62 posto vlasnika pasa potvrdilo da su njihove životinje bile vidljivo uznemirene kad se u blizini pucalo.

Kako bi ih riješili straha i potrebe za tabletama za smirenje, bacili smo se u potragu za trikovima koji će nama i njima pomoći da bez stresa proživimo najluđu noć u godini.

Jedna vlasnica psa podijelila je pametni hack kako bi pomogla smiriti pse i to uz pomoć predmeta kojeg svi imamo u vlastitim domovima, starih čarapa, koje im daju osjećaj da ih se mazi, a samim time ih i opušta.

Njezin je post postao viralan hit, te je podijeljen više od 15 000 puta i privukao je gotovo 7 000 komentara na društvenim mrežama.