FOTO by Instagram @alpakarancslovenija

Poznati

Vikend izlet za sve ljubitelje preslatkih alpaka

admin 27. siječnja 2022.

Pufaste, mekane, slatke... Tko ih ne bi volio!

Na samo nekoliko kilometara od Maribora, u blizini Poljčana, sve ljubitelje alpaka čeka nevjerojatan i neobičan doživljaj.

Organizirajte vikend izlet i uživajte u društvu slatkih životinja na pravom ranču alpaka.

Alpaka Ranch Slovenia, koji se nalazi nešto manje od pola sata vožnje od Maribora, nudi nešto vrlo posebno i neobično. Tu možete upoznati i družiti se s ovim preslatkim životinjama koje će znatiželjno promatrati svakog posjetioca.

Ovaj raj za ljubitelje alpaka vodi dvadesetsedmogodišnji Miha Pirš, zdravstveni tehničar koji ljubav prema ovim životinjama gaji već godinama.

Alpake su mi uvijek bile jako slatke životinje i oduvijek sam sanjao da ih imam kod kuće. Tako sam jednom posjetio sajam Alpaca Expo u Grazu, gdje sam se konačno odlučio za kupnju. Isprva nisam planirao da se sve ovo pretoči u neku vrstu seoskog turizma. Isprva je to bio samo hobi, ali kasnije sam se zbog velikog interesa upoznati javnost i sve posjetitelje s ovom predivnom životinjom“, objašnjava Pirš.

Ove alpake jako su prijateljski nastrojene i svaka će izdvojiti vrijeme da se slikate s njom i tako stvorite predivnu uspomenu s ovog jedinstvenog ranča na samo nekoliko sati vožnje.

Nadamo se da smo vam “bacili bubu” za planiranje idućeg vikend izleta.