FOTO by IMDb

Film

Večeras gledamo MUTED – novu španjolsku Netflix seriju

admin 19. svibnja 2023.

Ako volite "Elite" pronaći ćete i neke omiljene glumce

MUTED je nova Netflixova španjolska serija s fokusom na kriminalističku priču s elementima misterije i trilera. Nova limitirana miniserija s Arónom Piperom u glavnoj ulozi počinje prikazivanjem onoga što se dogodilo prije točno šest godina. 

Sergio je viđen kako stoji na balkonu nakon što je ubio svoje roditelje. Bio je u Domu za maloljetnike, ali nije dao izjavu o ovom događaju.

Dječak je imao samo 15 godina kada se to dogodilo i nakon šest godina pušten je uz uvjetnu kaznu. Jedini s kime Sergio održava kakvu takvu komunikaciju je Natanel – rehabilitacijski radnik kojeg mu je dodijelila vlada.

S druge strane priče pratimo Anu Dussel koja je psihijatrica i koja je upravo dobila sredstva da pomno proučava Sergia. On ju posebno zanima jer je upravo ona zadužena za utvrđivanje njegove potencijalne opasnosti za društvo.

Njezine metode praćenja uključuju bilježenje otkucaja srca putem uređaja na njegovom gležnju i postavljanje kamera posvuda u gradu, pa čak i u Sergiovu domu. 

Postavljen je kompletan tim za nadzor koji pomno prati svaku njegovu aktivnost. Dječak je tretiran kao životinja, upravo kao što znanstvenici rade svoje pokuse na zamorcima.

Sergio više nema privatnosti, a toga nije ni svjestan, a u prilog mu ne ide ni to što ga nazivaju ubojicom s balkona jer je s njega gurnuo i ubio svoje roditelje. Ostaje samo pitanje što se dogodilo da je toliko mrzio svoje roditelje i naposljetku ih ubio.

Serija Muted ima šest epizoda u trajanju od 45 minuta i jedna je od onih serija koju ćete u jednom danu odgledati do kraja. Mislimo da je ovaj tmurni petak savršen za malo napetosti.

Fenomenalna glumačka postava učinit će seriju još gledljivijom, posebno za sve ljubitelje serije Elite. Arón Piper kao Sergio i Almudena Amor kao Ana ukrali su šou i nijednoj drugoj zvijezdi nisu ostavili priliku da zasja jače od njih. 

Manu Rios druga je zvijezda serije “Elite”, ali mnogi kritičari reklu su da mu ova uloga nije odgovarala kao ona Patricka Blanca Commerforda.

Nadamo se da je večer isplanirana!