FOTO by Instagram @cozyhomeshots / @balconydecor_ideas

Dekor

Vaš balkon je dočekao svoj ljetni makeover!

Mia Vodopija 07. lipnja 2021.

Što treba vašem balkonu da na njemu uživate ljeti? Doznajte kako ga najbolje ukrasiti...

Sigurni smo da mnogi od vas već razmišljaju o nadolazećem ljetu. U proljeće i ljeto svi vole život na otvorenom – udišući svježi zrak, upijajući sunčeve zrake i uživajući u pjesmama ptica.

Zato je krajnje vrijeme da razmislite kako pripremiti svoj balkon za ljeto, pogotovo ako imate određenih prostornih ograničenja. Što treba vašem balkonu da uživate u svježem zraku ljeti? Doznajte kako ga najbolje ukrasiti.

Neovisno o tome je li vaš balkon manji ili veći, on zahtijeva stil i shemu boja kako bi izgledao šik. Što se tiče boja, možete ponoviti one koje imate u stanu ili možete potražiti nešto drugačije kako biste obilježili vanjski prostor i učinili da se osjeća posebnije.

Na primjer, vaša balkonska shema boja može biti monokromatska shema, neutralna ili s nekoliko svjetlijih detalja.

Ako se želite na balkonu osjećati jednako luksuzno kao i u unutarnjoj sobi, dodajte tekstil. Slojeviti elementi izrađeni od vanjskih tkanina, poput prostirki s uzorkom i plišanih jastuka učinit će vaš balkon super ugodnim.

Za vaš vanjski prostor možete koristiti mješavinu uzoraka i tekstura za stvaranje malog boemskog raja. Da biste najbolje iskoristili svoje novce, potražite komade koji dodaju funkciju i ljepotu.

Jasno da svjetlost svijeća zove na romantiku. Ali solarne žarulje također bacaju čaroban sjaj – dodatni plus im je to što ih hladan ljetni povjetarac ne može ispuhati.

Osim toga, solarne žarulje su dostupne u širokom rasponu stilova i vrsta, od sijalica do visećih svjetiljki u obliku kugle. Da bi bili napunjeni, samo postavite svoje solarne ploče prema sunčevoj svjetlosti.

Samo zato što nemate zelene prste, ne znači da ne možete imati prekrasan balkonski vrt. Balkoni su stvoreni za eksperimentiranje s umjetnim i pravim biljkama i cvijećem.

Danas umjetne biljke izgledaju prilično realno. Mnoge umjetne opcije poput visoke trave i zaslona ograde od bršljana ozelenit će vaše uređenje na otvorenom, istovremeno poboljšavajući privatnost balkona.

Nadamo se da ćete uz ove savjete preurediti vaš balkon u mali komadić raja za odmor i opuštanje!