FOTO by Turistička zajednica Ivanić-Grada

Putovanja

Uživajte u jesenskom ugođaju na 19. Bučijadi u Ivanić-Gradu!

Daria Lovrić 06. listopada 2023.

Na manifestaciju možete stići Bučko-Expressom, a očekuju vas koncerti Maje Šuput, Halida Bešlića i mnogih drugih izvođača…

Bučijada je dugogodišnja manifestacija koja svojim raznolikim sadržajem pruža kvalitetne proizvode, gastronomske užitke, zabavu i kulturni doživljaj za sve generacije. Bučijada u Ivanić-Gradu već godinama privlači sve veći broj izlagača i posjetitelja.

Ova zanimljiva manifestacija održava se od 2004. godine, kontinuirano rastući i obogaćujući se novim sadržajima. Najveći dio prodajnih i ugostiteljskih aktivnosti, uključuje prodajni sajam bučinog ulja, buča, bučinih proizvoda, poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina, a tradicionalno se održava u centru grada na tržnici Maznica, Moslavačkoj ulici, Ulici kralja Tomislava i na Trgu Vladimira Nazora.

Ove godine očekuje se prisustvo preko 170 izlagača, među kojima se ističu proizvođači bučinog ulja iz cijele Hrvatske, pivo od buče, praline punjene bučinim namazom, bučnice, bučokremšnite i ostali proizvodi od buča. Posjetitelji su također pozvani da istraže raznovrsnu ponudu drugih poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina.

19. Bučijada Ivanić-Grad 1
19. Bučijada Ivanić-Grad

Osim toga, Bučijada će ove godine ugostiti veliki broj kreativaca, a gradski park će biti ukrašen različitim detaljima i skulpturama od buča, stvarajući šareni i veseli ambijent.

19. Bučijada Ivanić-Grad 2

Za najmlađe posjetitelje, manifestacija će ponuditi različite sadržaje u sklopu Male Bučijade, uključujući radionice, igraonice i vožnje bučo kočijom, koje će se održati u subotu i nedjelju u Sportskom parku Zelenjak, udaljenom samo nekoliko minuta hoda od centra grada.

Također, posjetitelji su pozvani da istraže okolicu i posjete Posavski kukuruzni labirint “Hrvatica” u Dubrovčaku Lijevom, pružajući dodatnu mogućnost za uživanje u prirodi i zabavi.

19. Bučijada Ivanić-Grad 3

Glazbeni program manifestacije započet će u petak, 6. listopada, koncertima grupe Silente i 4 Tenora. U subotu će nastupiti Singrlice i Halid Bešlić, dok će u nedjelju pozornicu zauzeti Maja Šuput. Pored glazbenih nastupa, posjetitelji će moći uživati u raznovrsnim programima koje će izvesti KUD-ovi, puhački orkestri, mažoretkinje i mladi rock bendovi.

Posebnost ovogodišnje Bučijade je cooking show na kojem će sudjelovati poznati hrvatski chefovi Melkior Bašić i Damir Tomljanović, pružajući posjetiteljima priliku da uživo vide pripremu raznih bučinih jela i poslastica. Voditeljica ovogodišnje Bučijade je Ida Prester.

Ostala ugostiteljska ponuda bit će dostupna na Trgu Vladimira Nazora, Sportskom parku Zelenjak i u raznim ugostiteljskim objektima u Ivanić-Gradu.

Posjetiteljima je omogućen lagan pristup manifestaciji putem Bučko-Expressa ili vlastitim automobilom. Dostupna su brojna parkirna mjesta koja su navedena u nastavku.

Ako još uvijek nema planova za ovaj vikend onda ni slučajno nemojte propustiti uživanje u čarima jeseni u jednoj od najpoznatijih jesenskih manifestacija u Hrvatskoj. Sve informacije pogledajte putem weba Turističke zajednice Ivanić-Grada.