FOTO by Instagram @mesinovicphoto / @pekoboats / @cosicii

Putovanja

Uvala Tijašnica izgleda poput najljepšeg slikarskog platna!

Viktoria Mikulić 25. srpnja 2023.

Mi bismo se ovdje smjestili sve do jeseni...

Hrvatska obiluje brojnim dragocjenim destinacijama za koje još mnogu nisu ni čuli, a kamoli kročili na njihovo tlo. Imamo toliko čarobnih mjesta da je to nezamislivo i jedino što nam je žao jest činjenica da nažalost nemamo uvijek dovoljno vremena kako bismo ih sve posjetili. No barem svakog ljeta možemo isplanirati posjet nekolicini dragulja koji naše snove pretvaraju u stvarnost.

Vjerojatno ste svi čuli za maleni otočić Tijat koji se nalazi u šibenskom arhipelagu, južno od Vodica. Ovaj nenaseljeni otok izgleda poput raja na zemlji zbog svoje netaknute prirode.

Uvala Tijašnica poznato je nautičko sidrište smješteno na otoku Tijatu i jedna je od najvećih uvala u vodičkom akvatoriju.

Ova prekrasna uvala poznata je po svom slikovitom obalnom krajoliku, kristalno čistom moru i mirnom ambijentu, što je čini savršenim mjestom za opuštanje i kupanje te zabilježavanje najljepših fotografija.

Kao i mnoge druge uvale i zaljevi duž hrvatske obale, Uvala Tijašnica jedna je od najposebnijih prirodnih ljepota Jadranskog mora.

Bez obzira planirate li provesti dan na plaži sa svojom obitelji, ili s društvom upijati sunčeve zrake, a možda i samo uživati u prekrasnom okruženju s jačom polovicom, uvala Tijašnica neće vas razočarati.