FOTO by Instagram @matea.miljan / @timotej / @nataliazakroeva

Putovanja

Uvala Dubovica u obliku polumjeseca skriva kamenu kućicu iz koje dopiru note klasične glazbe!

Daria Lovrić 16. kolovoza 2023.

Savršen spoj kristalno čistog mora i okruženja koje odiše mirom!

Pronalaženje savršene plaže tijekom ljetnih mjeseci zaista može biti izazovno, jer svatko ima svoje preferencije i želje. Hrvatska obala nudi raznovrsne opcije koje će zadovoljiti različite ukuse i toliko vas oduševiti da ćete isto mjesto morati posjetiti barem dva puta.

Na otoku Hvaru nalazi se zaista posebno mjesto koje privlači posjetitelje svojom prirodnom ljepotom. Riječ je o uvali Dubovica koja je smještena na južnoj obali otoka Hvara. Ova uvala nudi savršenu kombinaciju predivne plaže, kristalno čistog mora i okruženja koje odiše mirom.

Uvala Dubovica, smještena svega 8 kilometara udaljena od slikovitog grada Hvara, očarava svojom skrivenom ljepotom. Do nje možete stići ili automobilom ili brodom iz hvarske luke. Čim zakoračite na ovu uvalu, osjećate se kao da ulazite u tajnoviti raj koji je skriven od znatiželjnih pogleda.

Njeno glavno obilježje je prekrasna plaža u obliku polumjeseca, koja nudi potpuno jedinstveno iskustvo kupanja. Bijeli šljunak pod nogama i kristalno čisto more okružuju vas sa svih strana, pružajući vam osjećaj potpunog uživanja u prirodi.

Na jednoj strani plaže, prirodna zavjesa zelene vegetacije i mirisne borove šume pruža osjećaj skrovitosti i prirodne intimnosti. S druge strane, stara kamena kuća iz 17. stoljeća koja se uzdiže iznad plaže donosi dozu povijesne dubine ovom rajskom kutku. Tijekom ljetnih mjeseci, zvuk klasične glazbe nježno dopire iz ove kamene građevine, stvarajući atmosferu opuštanja i uživanja.

Posebno zaštićena kulturna baština u uvali Dubovica je crkvica sv. Stjepana, koja datira iz istog stoljeća kao i obiteljska ladanjska kuća Kasandrić. Ova crkvica dodatno obogaćuje duh mjesta, povezujući vas s prošlim vremenima i tradicijom tog područja.

Uvala Dubovica specifično je mjesto koje će vas očarati na prvu i ostati vam zauvijek u sjećanju!