FOTO by Saša Kopčok

Iće & piće

Uskršnji favoriti – najfiniji prhki keksići kao nezaobilazan dio blagdanskog stola!

Viktoria Mikulić 27. ožujka 2024.

Slatki i tradicionalni, možemo li poželjeti više?

Koliko god volimo Uskrs, isti je često popraćen brojnim obvezama zbog koji ne stignemo uživati u onome najvažnijem – kvalitetnom provođenju vremena s obitelji. Tih posljednjih dana pred blagdane jurimo na sve strane ne bismo li pripremili ono što smo zamislili, ne ostavljajući si vremena za predah i guštanje s najmilijima.

Vjerujemo da svatko tko kod kuće ima mališane, obožava zasukati rukave i zajedno s njima pripremati poslastice u obliku zečića, pisanica i pilića te tako razvijati i poticati kreativnost i maštu, no ako ovog Uskrsa jednostavno želite odmoriti, to ne znači da slatke radosti ne mogu stići u nekom drugačijem obliku.

Zasigurno svatko iz obitelji voli određen okus i nemoguće je svima udovoljiti ako sami pripremate deserte, no uz keksiće koje smo pronašli i njihove fantastične okuse, svi okusni pupoljci bit će zadovoljeni.

FANOLA KEKSIĆI MELEM SU ZA DUŠU I NEIZOSTAVAN DIO USKRŠNJEG STOLA

I dalje možete zaposliti sve ukućane tako da zajedno dekorirate blagdanski stol i ukrasite ga tulipanima, cica macama, uskršnjim tanjurima i ostalim dekoracijama koje ćete upotpuniti slatkim keksićima domaćeg brenda Fanola.

Njihovi vjenčići, široj populaciji poznati kao Linzeri punjeni su marelicom i višnjom. Ovi prhki keksići tradicionalne izrade osvojit će i najistančanija nepca, stoga ne čudi što je riječ o generacijama čuvanom receptu.

Svu koji više preferiraju čokoladu od voća, neće ostati ravnodušni na čoko fanolice, dvobojne keksiće nadjevene finim domaćim, mliječnim i lješnjak krem namazom u kombinaciji s prhkim kiflicama. Oni jednostavno idu uz sve, a posebno uz čašu mlijeka.

Tu su i oranž, kokos i rogač kiflice koje će, osim na blagovaonskom stolu, svoje mjesto pronaći u našim uskršnjim košaricama. Ljubitelji kokosa, zasigurno vas ne moramo ni pitati koje biste vi odabrali, no ako biste nas pitali za mišljenje, oranž kiflice s bademom i okusom naranče nešto su najfinije što smo ikada probali.

Ako želite kutiju keksića čije samo ime „Obiteljska čarolija“ dovoljno govori o obitelji, domu i toplini – osnovama svakog blagdana, onda ne tražite dalje od ovih miješanih keksića stvorenih za sve generacije.

Prije nego što aranžirate stol, svatko od ukućana neka se podijeli na jednu stranu i osmisli poseban dekor za svoj kutak. Isto tako, na svaku stranu stola dodajte različite okuse Fanola keksiće koji su nezaobilazan dio blagdana. Ako vam je potrebna dodatna inspiracija, u nastavku pogledajte naš video dekoracije blagdanskog stola:

Nadamo se da ste usvojili neke ideje i da će vam iste pomoći kod uskršnjeg ukrašavanja. P.S. Postoji samo jedan problem, vjerojatno nećete moći izdržati da ne probate svaki okus Fanola keksića čim otvorite kutiju.

Pssst… kutiju otvarajte negdje sa strane i nitko neće primijetiti da nedostaje jedan ili dva keksića, samo nemojte pretjerati. Uz Fanola keksiće, također možete organizirati potragu za pisanicama, vaša dječica oduševit će se idejom.

Ako se odlučite za kupnju ovih keksića, svakako povedite obitelj sa sobom i neka svatko odabere svog favorita. Javite nam dojmove jesu li svi ovog Uskrsa bili zadovoljni, mi vam garantiramo da ćete namiriti svakog ukućana ovim tradicionalnim keksićima koji će nestati u trenu.

Fanola keksiće možete pronaći u većim trgovačkim lancima kao što su Konzum, Spar, Plodine, Studenac, NTL, KTC kao i u još puno manjih dućana! Također, za sve aktualnosti pratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram!