Dom

Uskršnja glitter Baileys jaja – recept koji moramo probati

Daria Lovrić 15. travnja 2022.

U moru ideja pronašli smo najbolje čokoladne shootere...

Upečatljiva sjajna čokoladna jaja osim što predivno izgledaju, još su boljeg okusa. Kombinacija čokolade i Baileysa pravi je raj za nepce, pa ne čudi kako je ni ovog blagdana ne možemo preskočiti.

Vjerujemo da ste nestrpljivi i da vas jako zanima kako napraviti ove predivne čokoladne pisanice. Za početak vam je potrebno nekoliko sastojaka:

780g čokolade po izboru (bijele, mliječne ili tamne)
Zlatna jestiva boja
Jestive šljokice ili jestivi prah za dekoriranje
50ml votke
50ml Baileysa
Silikonski kalupi za jaj
a

PRIPREMA:

Čokoladu prelomite na kockice i rastopite u mikrovalnoj pećnici ili na pari. Ako čokoladu topite u mikrovalnoj pazite da ju ne pregrijete. Temperatura tamne čokolade ne bi trebala prelaziti 32 stupnja, mliječne 30, a bijele 29 stupnjeva. Čokoladu grijte i miješajte naizmjenično. 30 sekundi grijanja u mikrovalnoj, 15 sekundi miješanja.

Čokoladu istresite u kalup i ostavite 2-5 minuta dok se ne stvrdne na rubovima. Nagnite kalup i višak čokolade istresite u zdjelu, kako bi vam ostao samo prazan oblik. Ostavite na sobnoj temperaturi da se stisne do kraja.

Izvadite svoje polovice iz kalupa, te zagrijte nož u vrućoj vodi. Nož obrišite krpom i pređite njime preko rubova vaših polovica. Dok su rubovi otopljeni spojite polovite u pravilan oblik jajeta.

Ostatak čokolade otopite i kapnite na tacnu ili papir za pečenje. Na kapljicu postavite svoje jaje i postavite nek se stisne. Svoja jaja pomoću kistova ukrasite po želji jestivim šljokicama i bojom.

Nakon što su vaša umjetnička jaja spremna, razbijte vrh, ulijte Baileys pomiješan s votkom i uživajte u ovoj neodoljivoj poslastici.