FOTO by Ilir slastice

Iće & piće

Ušećereni bademi – za najslađi ulazak u bračni život!

Viktoria Mikulić 25. svibnja 2022.

ILIR slastice razmazit će svakog vašeg gosta na vjenčanju…

Kada bi svaki student proaktivno razmišljao, gdje bi nam bio kraj… Upravo je ovo uvertira u uspješnu priču mlade poduzetnice Antonije Čović koje se tijekom studiranja agronomije odvažila na poduzetnički pothvat.

Da kod nje uistinu vrijedi ona, tko ne riskira, ne profitira, dokaz je njezin brend ILIR slastice koji sve više biva prepoznat unutar Lijepe naše, kao i izvan granica Hrvatske.

Naziv Ilir izabrala je zbog simbolike snage i tradicije, a nada se da će jednog dana brend uključivati i druge poljoprivredne proizvode koji su već ušli u tradiciju našeg naroda, kao što su suhe smokve ili arancini.

Sve je krenulo kada je ova kreativka pokušala prodati poljoprivredni proizvod, točnije nekoliko kilograma badema iz tatinog OPG-a. Osim što se trebala pobrinuti za pronalazak kupaca, trebalo je osmisliti i ambalažu koja je oku ugodna, a jednostavna. Iako je bilo potrebno neko vrijeme za naučiti koristiti programe za dizajniranje, a i upoznati se s profesionalnim korištenjem društvenih mreža, ona je u tome itekako uspjela.

Sasvim slučajno saznala je za običaj poklanjanja ušećerenih badema mladencima kao vjenčani poklon u Dalmaciji te provela istraživanje u kojem je otkrila da običaj seže još od starih Rimljana.

Ovim  poklonima ne samo da ćete oduševiti svakog gosta, već je riječ o originalnom daru s dugom tradicijom i bogatom simbolikom.

Sve je počelo s okruglim staklenkama, no osluškujući želje klijenata nadopunjuju asortiman i nekim novim atraktivnim pakiranjima. Nedavno su lansirali kutijice s karticom i porukom, posvetom ili nekim citatom važnim za mladence.

Uz velike, unutar asortimana mogu se pronaći i manje staklenke s prihvatljivijom cijenom.  

Dizajni naljepnica i cjelokupnog pakiranja uvijek se osmišljavaju u dogovoru s mladencima i  koju god oni ideju imali, ovaj će je tim pokušati provesti u djelo. Bez obzira želite li da se pozivnice, raspored stolova, menu ili nešto drugo slaže s važnim zahvalnicama, sve je izvedivo.

Antonija nam je otkrila kako je često mladenke oduševe svojim inspirativnim idejama, a jedna od najdražih se nalazi na slici ispod…

Ono na što je posebno ponosna je činjenica da ljudi iz ove branše jedni drugima pomažu. Otkrila nam je kako je preko Instagrama upoznala puno dragih cura iz industrije vjenčanja i počela se povezivati s njima, međusobno si pomagati i biti vjetar u leđa.

Tako se razvilo i prijateljstvo s organizatoricom Jelenom iz Reverie Designe te je osmišljen originalni božićni paket.

U 2022. godini Ilir slastice bliže se jubilarnom pedesetom vjenčanju, odnosno brojci od oko 5000 paketića koji su razveselili goste na raznim vjenčanjima. Antonija kaže kako je najviše raduje kada se gosti jave s pitanjima mogu li za sebe kupiti par paketića koje su dobili na vjenčanju i oduševili se.

Stižu i priznanja

Prošle godine su Nacionalni parkovi imali natječaj za izbor suvenira te su ušećereni bademi ILIR slastica odabrani u NP Mljet i PP Paklenica za njihove službene suvenire. Osim za vjenčanje, bademe naručuju i suvenirnice kao i iznajmljivači apartmana koji žele razveseliti svoje goste.

Podrška obitelji

Uz korporativni posao i sve veći rast malog brenda koji je počeo kao eksperiment,nemoguće bi bilo isporučivati sve na vrijeme bez velike pomoći mame koja je uvijek tu za svoju kćer i glavni je pomoćnik u kreiranju najposebnijih vjenčanih poklona.

Ako su se i vas jednako dojmili ušećereni bademi s potpisom domaće proizvodnje, svakako škicnite njihove društvene mreže Facebook i Instagram i priuštite svojim gostima poklon za pamćenje.