FOTO by Anamor dizajn

Dekor

Umjetnička djela od epoksi smole: upoznajte hrvatski brend Anamor dizajn

Daria Lovrić 12. travnja 2022.

Unikatne dekoracije za moderan i elegantno uređen dom

U današnje vrijeme sve se više pažnje posvećuje uređivanju doma. Imati ugodan i lijepo uređen prostor postao je prioritet svake osobe, pogotovo žena. Bez obzira na trenutne trendove, prostor je važno prilagoditi sebi i svom ukusu kako bi se u njemu osjećali što ugodnije.

Iako ponekad težimo za promjenom, istu možemo postići unošenjem detalja koji će odgovarati našem interijeru. Razne dekoracije i ukrasi su odraz naše osobnosti i dodavanjem atraktivnih detalja, prostor možemo na jednostavan način podići i osvježiti.

U potrazi za atraktivnim detaljima koji će biti dovoljno specifični i unikatni naišli smo na hrvatski brend Anamor dizajn. Anamor se bavi izradom dekoracija od epoksi smole, a najviše nas oduševljava njihova jedinstvenost – kod rada s epoxy smolom nije moguće napraviti dva puta identičan proizvod, niti se nešto slično može kupiti u trgovačkim lancima.

Proizvodi brenda Anamor dizajn su 100% ručni rad i unikatni te će svakom domu dati dozu osobnosti. Radi svoj privlačnog i sjajnog izgleda također su idealan su izbor za ljude koji žele unijeti dozu luksuza u svoj interijer.

Epoxy smola dolazi u tekućem obliku u dvije različite komponente (A i B) te se miješa s pigmentima, tekućim bojama ili pastama. Kristalnu epoksidnu smolu najlakše je opisati kao materijal koji ima sjaj poput stakla, a svojstva plastike. Miješanjem komponenti dobiva se dobiva se glatka, prozirna i viskozna tekućina koja se stvrdnjava idućih 48 sati.

Nakon stvrdnjavanja epoksi smole, dekoracije se vade iz kalupa te im se daje zadnji touch – bojanje rubova, poliranje… Svaki proizvod može biti napravljen po željama kupca i upravo ga to čini posebnim.

Anamor dizajn u svojoj ponudi ima podmetače za čaše, tacne raznih dimenzija i oblika, ukrasne pladnjeve, zidne satove i etažere za kolače. Ono što ih definitivno ističe u masi drugih proizvođača su Hrvatskoj su ukrasna slova s led lampicama koja se mogu u potpunosti personalizirati te ukrasni oblaci koji idealan uspomena na rođenje djeteta.

Glavna kreativka Anamor dizajna napominje kako su kod izrade čarobnih dekoracija od epoksi smole najvažnija kreativnost, ljubav i strpljenje. Rad sa smolom nije jednostavan, međutim radite li to s ljubavlju svaki put vas oduševi.

Volim taj raspon proizvoda i mislim da stvarno imam ponešto za svakoga. Puno ljudi na mojim stranicama nađe poklone bližnjima za useljenje u kuću ili stan, za svadbe, rođendane, krstitke i godišnjice. A i svi koji kupuju za sebe su uvijek oduševljeni, osim što su proizvodi lijepi plus im je što su skroz jedinstveni. Oduvijek sam tražila neki posao koji će me baš ispunjavati i mislim da sam to našla s Anamor Dizajnom koji mi je omogućio da konačno pokažem svoju kreativnost.

Proizvode Anamor dizajna možete pronaći na Facebooku i Instagramu, ali sudeći po onom što smo saznali, vjerujemo da će veoma brzo proširiti asortiman kojem se neizmjerno radujemo.

U svakom slučaju, divimo se Anamor dizajnu na ideji, hrabrosti i orginalnosti. Jedva čekamo vidjeti što će nam još pripremiti i čime će nas oduševiti.