FOTO by Instagram @peoniesandpoodles / thisplacewecall_home

Dekor

Ukrasne šibe – najljepša uskrsna dekoracija u interijeru

Daria Lovrić 03. travnja 2023.

Veliki tjedan je počeo i Uskrs nam je sve bliže, a s njime i pripreme za što ljepše dekorirani dom

Uz pripremu blagdanskih delicija, ne zaboravite i na ukrasne detalje u obliku pisanica, proljetnog cvijeća i domaćih životinja. Budite kreativni i iskoristite sve motive koji najavljuju dolazak Uskrsa i buđenje proljeća.

Provedite vrijeme sa svojom obitelji i zajedno izradite ukrase koji će vašem domu podariti poseban ugođaj. Za izradu uskrsnih dekoracija ne morate potrošiti veliki iznos novaca, no morate uložiti vrijeme, volju i ljubav. Uključite sve ukućane i dobro se zabavite.

Prije nego što krenete s dekoriranjem, provjerite što već od uskrsnih ukrasa imate te kupite ili kod kuće izradite samo ono što vam je potrebno. Uskrsne dekoracije daju toplinu domu, a kako bi to postigli trebaju biti što veselije i šarenije.

Jedna od najljepših dekorativnih ideja su uskrsne šibe, odnosno proljetne grančice. Ovu efektnu dekoraciju je vrlo lako napraviti i cjenovno je dostupna svima. Za početak izaberite u što ćete staviti svoje ukrasne šibe.

Zadnjih nekoliko godina vrlo su popularne prozirne staklene vaze, a ako želite u svoj dom unijeti dašak shabby chic stila izaberite popularnu kanticu ili lončić starinskog izgleda.

Kod izrade uskrsnog drvca obično se koriste iskrivljena oguljena vrba, lješnjak ili forzicija. Posebno popularne za ovu vrstu dekoracije su i grane cicamace. Upravo zbog svoje jednostavnosti i izdržljivosti vrlo ih je lako kombinirati s ostalim proljetnicama poput tulipana i narcisa te se odlično uklapaju u svaki stil uređenja.

Svoje ukrasne šibe ukrasite plastičnim gotovim pisanicama ili izradite vlastite. Možete ih bojati akrilnim bojama i dodavati razne aplikacije kao što su cirkoni, šljokice, biseri i slično. Ako koristite prava jaja, morate ispuhati sadržaj iz njih kako bi ljuska ostala prazna.

Ostale dekoracije možete također kupiti ili izraditi. Poigrajte se i sami nacrtajte i izrežite zečiće, piliće i cvjetiće koristeći se tvrđim tkaninama i materijalima. Ako želite, zamotajte mašnu u željenoj boji oko vaze ili lončića te ubacite nekoliko primjeraka živog cvijeća.

Kao finalan touch svojoj blagdanskoj dekoraciji dodajte perje ili sitne lampice oko grančica kako bi vaša dekoracija stvarala još ljepši ugođaj i kad padne mrak.