Iće & piće

U omiljeni kafić stigle kave. čokolade, bijele kave i kokteli u duhu Stranger Thingsa!

Viktoria Mikulić 08. svibnja 2023.

Cheesecake s toffee nut sirupom i bijela čokolada s đumbir sirupom i crvenim pireom od maline samo su neke od slatkih kreacija...

Dok čekamo zadnju sezonu omiljene serije Stranger Things, uputite se u Upside Down svijet i isprobajte slatke kreacije Cat Caffea koje vas neće razočarati.

Iz Cat Caffea su poručili da im je najteže od svega bilo smisliti  teme i imena za čokolade, bijele kave i koktele, budući da su u seriji svi odlični.

Stranger Cats Cappuccino – Upside down Galaxy cappuccino i Demogorgon glitter Cappuccino su imena kava, a u nastavku donosimo imena čokolada i bijele kave:

11 – fini cheesecake s toffee nut sirupom u sredini i vaflićem na vrhu baš kao što Eleven to voli

Demogorgon – bijela čokolada s đumbir sirupom i crvenim pireom od maline. Crveni šlag na vrhu i sušene jagode posložene tako da podsjećaju na demogorgon glavu

Eddie – jedan od najboljih likova prošle sezone zaslužuje čokoladu koja je malo spicy, stoga je u njoj chilli sirup. Ali i slatku kao i on pa je tu i sirup šećerne trske. Na crvenom šlagu je preljev od crne karamele i njegove omiljene žitarice, i šećerna srca

Odabir tema i imena za Stranger Things koktele nije bio ništa lakši kao i za čokolade i bijele kave. Na kraju je odabir pao na ovu trojku:

Vecna – glavni ‘bad guy’ mora imati svoje piće, stoga je ovaj koktel začinjen sirupom od čilija da vas malo razbudi, ali ostatak je kremast i fin i izgledom podsjeća na Vecnu. Tu je još i tamni rum, liker od kave, Bailey’s liker, pire od crvene naranče i mlijeko te ukrasi na vrhu.

Upside Down – je alternativna dimenzija koja odražava naš svijet – ali puno tamnija i opasnija. Takav je i ovaj koktel s tekilom, blue curacao likerom, blue curacao sirupom, sirupom od rozog grejpa i Spriteom. Ukrašen raznim čudesima i spreman da vas teleportira u – Upside Down dimenziju

Scoops Ahoy – je slastičarnica s nautičkom tematikom u kojoj su radili Robin i Steve – najbolji duo serijala.

To je komično mjesto čiji su zaposlenici nosili kostime dizajnirane tako da podsjećaju na mornarska odijela iz crtanih filmova, stoga smo morali napraviti i takav koktel.

Zabavni koktel se sastoji od vodke, Malibu ruma, banana likera, blue curacao sirupa, pirea od jagode, grenadina sirupa, sirupa od kokosa, soka od ananasa, te šećerne vate na vrhu sa šećernim ukrasima i šljokicama.

Nadamo se da ste među odabranima pronašli i svog favorita.