FOTO by Poetica

Iće & piće

U carstvu poezije službeno predstavljena Poetica Zimska balada

admin 14. studenoga 2022.

Miris medenjaka, božićnih kolača i cimeta u hramu poezije i umjetnosti

U petak, 11.11. u Društvu hrvatskih književnika, hramu poezije i umjetnosti, predstavljen je novi craft gin Poetica destilerije – Poetica Zimska balada.

Uz sjećanje na velikog Tina, umjetnost i kreativnost su bile osnovni elementi ovog događaja.

Uz božanski vokal Zrinke Posavec, koju je na gitari pratio Mario Igrec, umjetnički dojam je monodramom “Ispit savjesti” nastalom na temeljima

Tinovog stvaralaštva, fenomenalnom izvedbom upotpunio Robert Kurbaša, dok je jedinstvena Maya Beus svojim ilustracijama oslikala cijelu večer.

Zanimljiv je bio i kreativni natječaj u kojem su posjetitelji mogli napisati vlastite stihove od kojih su odabrani najbolji i upravo ti će se naći na nekoj od sljedećih etiketa Poetica gina.

Naime, etiketa sadrži centralni dio koji ima nedovršene stihove i na koju je moguće pisati. Upisom riječi dobivate vlastiti stih. I kao da to nije dovoljno, taj dio etikete je odvojiv od same boce i može se koristiti kao bookmark ili naljepnica. Fenomenalno zar ne!

Ne treba ni reći koliko je Poetica Zimska Balada potaknula ideje za stihove i koliko su gosti na prezentaciji uživali u kušanju i kreativnom druženju.

Ova verzija Poetica zimskog gina ima miris medenjaka, okus božićnog kolača i cimeta, a cijelu priču na novu razinu podižu jestive zlatne pahuljice.

Pravi okus blagdana

Kada otvorite bocu sve miriše na medenjake, a kad kušate gin, za kojeg je preporuka da se pije na sobnoj temperaturi i uz dodatak cimeta, meda i blago grijanog prirodnog soka od jabuke, okusit ćete svu ljepotu najfinijeg Božićnog kolača uz upečatljivi after taste cimeta.

Osim standardnog Poetica blagdanskog pakiranja tu su i ručno oslikane božićne kuglice s motivima Djedice i Grincha punjene Poetica Winter Ballad ginom i jestivim zlatnim pahuljicama.

Kao zlatna Božićna snježna kuglica, ali ipak bolja jer je punjena ginom.

Poetica je na ovaj način odajući počast književnim velikanima, probudila kreativnost i time u potpunosti ostala dosljedna svojoj filozofiji.

Blagdani će sigurno biti veseliji uz ovaj zimski hit iz Poetica destilerije

Nadamo se da ste pronašli svoj omiljeni blagdanski gin, a za još više blagdanske inspiracije posjetite i njihove društvene mreže Facebook i Instagram.