Make-up

U 3 minute do savršenih obrva! Evo kako!

Antonija Andabak 15. veljače 2019.

Pratite ove korake koji će vam pomoći iscrtati obrve u par jednostavnih poteza za prirodan, savršen look

Svi smo imali epizode previše počupanih obrva kada je luk bio previsoko pa smo izgledali malo “začuđeno”, ili se rado sjetimo prijateljica iz osnovne škole koje su imale prve pokušaje uređivanja obrva pa su se pojavile s turbo kratkim obrvama ili škaricama napola odrezanih obrva ( o da, i to smo doživjeli).

Bilo kako bilo, jednom kad zeznete svoje ljepotice koje uokviruju vaše lice i mogu postići čudesa poput mlađeg izgleda lica ili gotovo savršene simetrije istog, teško je vratiti se na staro kada biste dali sve da još jednom pokušate ukrotiti čupave obrve.

Mnoge žene posežu za metodama popravljanja pa tako imamo metode puštanja obrva s kojom morate biti izuzetno strpljivi i ne dovoditi se u napast počupati sve što ide”van okvira” ili pak metodu iscrtavanja obrva koje ne predstavljaju trajno rješenje problema.

Uz pomoć tutorijala doznajte kako u tri minute dobiti predivne obrve kakve viđamo na poznatima, te započnimo s trikovima koje možete primijeniti već danas.

1.POČEŠLJAJTE OBRVE

Prije popunjavanja obrva, želite ih pripremiti. To ćete učiniti s češljićem za obrve koje ćete počešljati u smjeru rasta dlačica. Ako je nemate pri ruci – poslužit će i stara četkica za zube, bitno je da su dlačice češlja mekanije i da stvore lijep luk.

2. OLOVKOM ZA OBRVE LAGANO ISPUNITE PRAZNINE

Ako ne posjedujete olovku za obrve, sugeriramo kupiti je, i to za jednu do maksimalno dvije nijanse tamnije od boje dlačica vaših obrva ili vaše prirodne boje kose. Nastojte kupiti automatsku olovku koju ne trebate iznova našiljiti te krenite popunjavati obrve od sredite, prateći prirodni oblik.

Olovkom popunite i početak obrva te obavezno smanjite pritisak olovke. Nakon toga, lagano ih još jednom počešljajte kako biste omekšali eventualne grube prijelaze.

3. BRONZEROM OMEKŠAJTE POČETAK OBRVE

Iako se na prvu čini kao kompliciran korak, jer tko je još vidio s bronzerom popunjavati obrve, ali vjerujte nam da je ovo trik kojeg mnogi nisu znali, a kojim se postiže prirodan izgled. Mat bronzerom prijeđite preko obrva nešto širom četkicom, te ostatkom proizvoda na četkici blendajte početak obrve usmjeravajući četkicu ka vrhu nosa.

4. PODEBLJAJTE ZAVRŠETAK OBRVA

Kosim kistićem i sjenilom za obrve ili mat sjenilom za oči, krenite od mjesta gdje započinje luk obrve ( otprilike na sredini) te četkicom naglasite dlačice koje vode prema kraju obrva. Razlog je jednostavan, pri fotografiranju, blic najčešće “pojede” make-up te se vaše iscrtane obrve, a osobito kraj istih ne vidi pa izgleda kao da niste posao dovršili do kraja.

5. KOREKTOROM NAGLASITE LUK ISPOD OBRVA

Ono što je nekada bilo bijelo svjetlucavo sjenilo ispod obrva, danas je korektor kojeg ćete pažljivo nanijeti ispod samog luka obrva od sredine prema kraju, potom se vratiti na početak obrva, te nanijeti proizvod do sredine kako biste postigli definiranost i pedantniji izgled. Napomena: luk kojeg oblikujete korektorom, nijansu svjetlijeg od vaše boje kože, mora biti tanak i precizan.