FOTO by Instagram @hotel_trakoscan

Putovanja

Trakošćan pod snježnim pokrivačem podsjeća na pravu zimsku bajku!

Mia Vodopija 10. prosinca 2021.

Jedan od naših najljepših dvoraca vrijedi posjetiti i zimi

Svi zagrebački ranoranioci mogli su uživati u jučerašnjem snježnom prizoru – velike pahulje tiho su padale i otežavale kišobrane. Nažalost, snježna idila se brzo pretvorila u kišu i bljuzgu.

Iako Zagreb ne može još uživati u zimskim snježnim radostima, Zagorje može, a pogotovo prekrasni Trakošćan.

Dvorac Trakošćan zasigurno je jedna od vodećih turističkih atrakcija na području sjeverozapadne Hrvatske ili šireg područja Hrvatskog zagorja. Dojam koji dvorac ostavlja je uvijek isti – imate osjećaj kao da ste se vratili nekoliko stoljeća u prošlost.

Istražite snježni park i muzej dvorca, koji predstavlja izvorno sačuvanu unutrašnjost i eksponate koje je familija Drašković koristila u prethodnim stoljećima.

Ako želite posjetiti jedan od naših najljepših dvoraca, možete odsjesti u obližnjem hotelu istog imena. U slučaju da ste došli samo na jednodnevnu ekskurziju s partnerom, obitelji ili prijateljicama, nakon šetnje i posjeta muzeju možete isprobati zagorske delicije.

Za sve one koji žele probati lokalnu gastronomsku ponudu, tu je restoran Drašković u kojem možete, između ostalog, uživati u toploj i okrepljujućoj zagorskoj juhi s bukovačama, mladim lukom i krumpirom, purećim prsima punjenim mlincima te poznatim zagorskim štruklima.

Iako volimo gledati svjetske lokacije diljem naše planete, lijepo je prisjetiti se mjesta Lijepe naše koja su posebna već stotinama godina. U doba sivila i ravnodušnosti, dopustimo prirodi i arhitekturi naših predaka da nas inspiriraju i motiviraju za nove pobjede.