Film

„The Snow Girl“ – limitirana španjolska serija o nestanku djevojčice trenutno je broj 1 na Netflixu!

Viktoria Mikulić 31. siječnja 2023.

Nakon što djevojčica Amaya nestane tijekom parade u Málagi, mlada novinarka je odlučna pomoći njezinim roditeljima da je pronađu.

U petak, 27. siječnja na Netflix je stigla limitirana španjolska serija od 6 epizoda pod nazivom „The Snow Girl“, temeljena na bestseleru Javiera Castilla, koja prati nestanak djevojčice Amaye.

the snow girl

Ovaj triler/drama do samog će vas kraja držati u neizvjesnosti. Jedna je od onih serija koju ćete pogledati u jednom dahu, stoga ne čudi što je u samo nekoliko dana broj 1 među top 10 najgledanijih serija.

O seriji:

2010. godine, povodom parade u čast Sveta Tri Kralja, obitelj Martin nalazi se na trgu u gradu Málaga. 5-godišnja Amaya ugleda crvene balone i zamoli oca Alvara (Raúl Prieto) da joj kupi jedan.

Iako pada kiša i ogromna je gužva, on nevoljko pristaje. Dok se svađa s prodavačem balona, odjevenog poput Djeda Mraza, da mu nije uzvratio točnu količinu novaca, ispušta Amayu iz ruke i ona u tom trenu nestaje.

Amayin otac i majka Ana (Loreto Mauleón) obilaze trg vičući i tražeći djevojčicu u žutoj kabanici i maski zečića, ali je nigdje ne mogu pronaći.

Kamere pokazuju kako Amayu s trga izvodi stranac, no ne uspiju dokučiti o kome je riječ jer nosi kapuljaču.

Njezin nestanak postaje najčitanija priča u lokalnim novinama Sur, a nova pripravnica Miren Rojo (Milena Smit) uporno želi raditi na slučaju, budući da je i sama prošla tragediju koja nikada nije zaključena. Jedini način da otkrije istinu je da se suoči s vlastitim demonima.

Eduardo (José Coronado), novinarski veteran koji joj je pomogao da dobije pripravništvo u redakciji, misli da će to biti dobra obuka, ali urednik ne dopušta. Miren ipak odlazi s njim a mjesto događaja, a Eduardo joj pritom pokazuje i policijski dosje na kojem piše da je pronađena djevojčina kabanica, kao i ime glavnog detektiva: inspektorica Belén Millán (Aixa Villagrán), koju Miren poznaje još iz svog slučaja.

Ovdje možete pogledati trailer: