FOTO by IMDb

Film

„The Bombardment“ – danski film o Drugom svjetskom ratu stigao na Netflix!

Viktoria Mikulić 10. ožujka 2022.

Netflix je preuzeo prava na distribuciju danskog filma „The Bombardment“ ili kako se inače naziva „Sjena u mom oku.“

Nakon što je prvi put prikazan u Danskoj u listopadu 2021., film je jučer 9. ožujka 2022. stigao na Netflix. Film će biti usmjeren u većinu glavnih regija uključujući Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo.

Pod producentskom palicom tvrtke Miso Film, film je napisao i režirao Oleo Bornedal. Bornedal je poznati danski redatelj – možda najpoznatiji po naslovima poput Nattevagten, Nightwatch i Deliver Us From Evil.

Iako su recenzije ograničene, trenutno ima 7,4 na IMDb-u.

Među glumcima u filmu je nekoliko imena koja možda poznajete iz uloga u engleskim naslovima.

Alex Høgh Andersen (glumi Ivara u Vikinzima) predvodi glumačku postavu kao Frederik.

Među glumcima su i Danica Curcic (Silent Heart), Susse Wold (The Hunt), Caspar Phillipson (Mission: Impossible – Fallout), Bertram Bisgaard, Ester Birch Bech, Ella Josephine Lund Nilsson i Fanny Leander Bornedal.

Kao što je gore navedeno, Netflix je odlučio preimenovati film u „The Bombardment.“ To bi moglo biti zato što brojni filmovi na Netflixu već koriste slične nazive kao što su „U sjeni mjeseca“ i „U sjeni irisa.“

Više o filmu:

“21. ožujka 1945. britansko kraljevsko zrakoplovstvo krenulo je u misiju bombardiranja sjedišta Gestapoa u Kopenhagenu. Napad je imao kobne posljedice jer su neki bombaši slučajno gađali školu i više od 120 ljudi je ubijeno, od kojih su 86 bila djeca.”

Netflix kod ovog filma pruža višestruke sinkronizacije i podopcije. Među audio opcijama možete očekivati ​​izvorni danski zvuk, kao i sinkronizaciju na engleski, portugalski, poljski i francuski.

Govori o kobnim posljedicama koje je bombardiranje ostavilo na Kopehnagen...

„The Bombardment“ je jedan od brojnih filmova iz Drugog svjetskog rata koje je Netflix kupio posljednjih godina. Prošle godine Netflix je posebno kupio nizozemski film The Forgotten Battle u kojem je glumio Tom Felton iz Harry Pottera. U siječnju 2022. Netflix je objavio i vlastiti film München – The Edge of War.