Zabava

Što ste zgodniji, to je vaš imunitet prema Covidu jači

admin 22. veljače 2022.

Zanimljivo istraživanje zbog kojeg bi se neki mogli umisliti...

Ako se do sada niste zarazili niti jednom varijantom koronavirusa i u ove posljednje tri godine ostali neokrznuti nemojte nakon ovog članka misliti da ste najljepša osoba na svijetu i molimo vas da se ne umislite. Ipak zanimljivo istraživanje donosi časopis Proceedings of the Royal Society B, koji kaže da zgodnije osobe imaju jači imunitet u obrani od ovog virusa.

Texas Christian University okupio je 79 žena i 80 muškaraca te su uzete njihove fotografije i krvne slike. Nakon toga okupili su 500 volontera koji su morali ocijeniti privlačnost osobe sa slike.

Standardi ljepote u većini su slučajeva dosljedniji, a brojna istraživanja otkrivaju da se značajke kao istaknute jagodice, plave oči, čista koža i pune usne smatraju privlačnim tijekom dugog razdoblja ljudske povijesti.

Foto: IMDb

Nakon što su se prikupili i analizirali rezultati za “najatraktivnije” ispitanike pokazalo se da upravo oni imaju najbolju biološku imunost.

Rezultati su pokazali da oni s visokom ocjenom imaju višu stopu fagocitoze bio čestica E. coli, veći broj bazofila, manji broj neutrofila, veću citotoksičnost NK stanica i sporije stope rasta S. aureus u plazmi. Ove brojke još su izraženije kod žena.

Istraživači vjeruju da privlačnost lica može pružiti uvid u nečiju imunološku sliku, ali još je puno posla i istraživanja ispred kako bi se ta teza pokazala apsolutno ispravnom.