Zabava

Što je posebno kod beba rođenih u veljači?

admin 26. siječnja 2024.

Zaista su posebni...

Veljača je najkraći mjesec u godini ispunjen karnevalskim slavljem i najromantičnijim danom u godini, a za mnoge on predstavlja jedan kratki i slatki, simpatičan mjesec u godini.

Znanost kaže da su bebe rođene u veljači posebne, a postoji i nekoliko razloga koji to dokazuju.

Bolji učenici s boljim karijerama

Istraživanje provedeno na Harvardu dokazalo je da osobe rođene u veljači u najvećem broju slučajeva imaju bolje rezultate na testovima inteligencije. Uzevši u obzir sve čimbenike osobe rođene u drugom mjesecu najčešće imaju i značajan posao. Najveći broj liječnika i odvjetnika rođen je u veljači.

Pravi su umjetnici

Ovisno o tome u kojem su periodu veljače rođeni ove osobe krase horoskopski znakovi Vodenjaka i Ribe. Karakteristike oba znaka su intuitivno razmišljanje, suosjećanje i kreativnost. Biti rođen u veljači u mnogim se istraživanjima povezuje s umjetnošću i nije rijetko da se osobe rođenu u ovom mjesecu posvete karijeri umjetnika.

Rođendan svake 4 godine

Ne samo da je veljača najkraći mjesec u godini, nego se može dogoditi da se rodite na prijestupnu godinu i imate najrjeđi rođendan na svijetu. Šanse da se dijete rodi 29. veljače su 1 naprema 1500, a samo je oko pet milijuna ljudi rođeno na taj datum.

U prosjeku su viši od ostalih

Studija Sveučilišta Harvard na više od 21.000 djece pokazuje da se bebe rođene u zimskom periodu rađaju više, teže i s većim opsegom glave. Znanstvenici nemaju sve odgovore zašto je to tako, ali znaju da sezonski problemi poput prehrane, izlaganja sunčevoj svjetlosti i temperature igraju važnu ulogu.

Manje su razdražljivi i neraspoloženi

Brojna istraživanja već su dokazala da su osobe rođene u zimskom periodu manje osjetljive i razdražljive. Osobe rođene u zimskim mjesecima u većini istraživanja bile su ujednačenije i manje sklone čestim promjenama raspoloženja u odnosu na osobe rođene u ljetnom i jesenskom periodu.