FOTO by Instagram @howtogetawaywithmurder / IMDb / Instagram @maxmara_budapest

Film

Što gledati na Netflixu nakon serije “The Lincoln Lawyer”?

Daria Lovrić 13. srpnja 2023.

5 serija koje će ispuniti prazninu u vašem životu ako ste zavoljeli popularnog Mickeyja!

“The Lincoln Lawyer” popularni je kriminalistički roman Michaela Connellyja koji prati život odvjetnika Mickeyja Hallera koji obavlja posao iz svog Lincoln automobila. Roman je postao izuzetno popularan 2011. godine kada je adaptiran u istoimeni film u kojem glumi Matthew McConaughey u glavnoj ulozi.

Prošle godine u svibnju, imali smo priliku pogledati i seriju od 10 epizoda u kojoj se Mickeyj Haller, dvije godine nakon nesreće vraća u sudnicu. Nakon što je holivudski odvjetnik Jerry Vincent ubijen, Haller nasljeđuje sve njegove slučajeve u koje spada i kapitalac Walter Elliott.

Nakon prve sezone, pogledali smo i drugu u kojoj Mickey brani lokalnu kuharicu Lisu Trammell, koja je optužena za ubojstvo programera Mitchella Bonduranta. Za razliku od prošle sezone, Netflix je drugu seriju podijelio u dva dijela, međutim postoji niz sličnih serija koje mogu popuniti rupu u našim životima dok čekamo nastavak intrigantne radnje.

Odijela

Američka serija „Suits“ ima devet sezona, a gledatelje je osvojila atraktivnim glavnim likovima, uzbudljivim zapletima i profinjenim smislom za humor. Radnja prati briljantnog Mikea Rossa koji napušta fakultet i kreće surađivati s jednim od najboljih odvjetnika u New Yorku, Harveyjem Specterom.

Kako se izvući s ubojstvom

Viola Davis glumi Annalise Keating u ovom pravnom trileru. U 1. sezoni saznajemo da je Keating izvrsna odvjetnica za kaznena djela i profesor prava na prestižnom fakultetu u Philadelphiji. S njom surađuje pet studenata prve godine koje je izabrala za praksu u njezinoj tvrtki. Isprva je „Kako se izvući s ubojstvom“ pametan naslov lekcije napisan na ploči, ali ubrzo se grupa umiješa u stvarno zataškavanje ubojstva i slijedi puno više od njihovog završnog ispita.

Anatomija skandala

Afere su uvijek neuredne, ali još više kada postanu nacionalna vijest. Sophie Whitehouse (Sienna Miller) to sazna iz prve ruke kada ona i ostatak Engleske saznaju da je njezin suprug James (Rupert Friend), istaknuti političar i otac njezino dvoje djece, spavao sa svojom pomoćnicom Olivijom Lytton (Naomi Scott ). Kako skandal izbija, životi obitelji Whitehouse zauvijek se mijenjaju, a James biva optužen da je silovao Oliviju.

Diplomatkinja

„The Diplomat“ je američka politička triler televizijska serija koju je kreirala Debora Cahn. Premijerno je prikazana na Netflixu 20. travnja 2023. Serija prati život Kate Wyler (Kerri Russell), novu veleposlanicu Sjedinjenih Država u Ujedinjenom Kraljevstvu, koja mora smiriti međunarodne krize, stvoriti strateške saveze u Londonu i prilagoditi se svom novom mjestu u središtu pozornosti, dok pritom pokušava preživjeti svoj brak s kolegom Hal Wylerom (Rufus Sewell), diplomatskim veteranom.

Dobra bitka

„The Good Fight“ serija prati život Diane Lockhart koja je izgubila životnu ušteđevinu i mora početi od nule u novoj tvrtki. Radi se o spin-offu hvaljene serije „The Good Wife“. Diane Lockhart se pridružuje njezino kumče Maia Rindell (Rose Leslie) i Lucca Quinn (Cush Jumbo) u novoj tvrtki gdje se bore s problemima policijske brutalnosti, suočavaju se s pritiskom FBI-a i politike iz Trumpove ere.