FOTO by PR

Iće & piće

Stiže novi Festival pjenušaca i jagoda!

PR 29. travnja 2024.

Neodoljivi plešivički Festival pjenušaca i jagoda očekuje vas u posljednjem svibanjskom vikendu.

Šarmantna Plešivica još je više neodoljiva ogrnuta zelenim proljetnim prekrivačem, protkana svježinom pjenušaca koji nastaju na njezinim obroncima i slatkih, domaćih jagoda. U to ćete se i sami moći uvjeriti 25. i 26. svibnja kad se održava peti po redu Festival pjenušaca i jagoda.

Vrijedni plešivički vinari cijelu su godinu proveli u vinogradima i podrumima, a iz njihovog teškog i napornog rada nastale su profinjene i lepršave kapljice najboljih hrvatskih pjenušaca.

U kombinaciji s proljetnim kraljicama okusama – slasnim jagodama domaćih proizvođača, ovakvom se poslasticom može pohvaliti rijetko koja vinska regija.

Na Festivalu ove godine sudjeluje čak 13 vinara, a oni će otvoriti vrata svojih dvorišta i podruma i uvesti vas u čaroban svijet u kojem žive, prije svega, poštujući prirodu i njezine darove.

Pjenušce ćete kušati i u Hotelu Princess u Jastrebarskom, a uz promotivnu čašu pjenušca ne propustite kušati jagode članova Udruge proizvođača jagoda Zagrebačke županije „Jagodni prsten“.

Pred nama je vikend ispunjen glazbom, kulinarskim užicima i blistavim šarmom pjenušaca koje stvaraju vinarije Robert Braje, Kolarić Coletti, Dobra berba, Gregorić, Griffin Ivančić, Ivan Ivančić, Jagunić, Korak, Kurtalj, Sirovica, Tomac & Bajda, Šember, i od ove godine vinarija Režek, kao i dugogodišnji sudionik Hotel Princess.

I ove je godine organiziran obilazak nasada jagoda lokalnog proizvođača OPG-a Damir Gregorić.

Uz raznovrsne specijalitete od kojih u mnogima dominira kraljica proljetnog stola jagoda, posjetitelje očekuje i bogat zabavni program, degustacije i šetnje vinogradom. 

I ove godine osiguran je prijevoz Old Jack oldtimer kombijima, a raspored vožnje po vinarijama biti će objavljen naknadno kako biste prilikom posjeta upoznali što više vinarija.

U nastavku možete pogledati cjelokupan program događaja.