FOTO by Visit Opatija

Putovanja

Stiže nam 17. Festival čokolade u Opatiji!

Daria Lovrić 27. rujna 2023.

Ne propustite otkriti neke sasvim nove čokoladne delicije i vrhunske okuse

Mnogo je razloga radi kojih naprosto obožavamo jesenski period u koji smo ušetali. Pred nama je mnoštvo raznih manifestacija koje uključuju uživanje u hrani i piću, a sedamnaesti put po redu stiže nam i Festival Čokolade.

Kraljica Jadrana, Opatija i ove nam godine priprema nenadmašni hedonistički užitak u čokoladi, te će tako od 10. do 12. studenog osvojiti sva osjetila brojnih posjetitelja.

Opatijsko događanje koje ne smijete propustiti ponudit će bogat program glazbenih nastupa izvrsnih izvođača i bendova, zanimljivih radionica, izložbi, predavanja, kao i izrade nevjerojatnih skulptura od čokolade.

Festival čokolade u Opatiji
Festival čokolade u Opatiji

Neizmjerno se veselimo romantičnim zimskim večerima na raskošno okićenim ulicama ispunjenima dobrom glazbom i odličnom atmosferom, a do potpunog savršenstva dovodi upravo taj slatki okus koji je obilježio najsretnije trenutke u našim životima.

Opatija i čokolada već su godinama neraskidivo vezani, a drugi vikend u studenome ova će manifestacija čokoladu „umiješati“ u svaki dio života grada.

Posjetitelje očekuje sajam Čokoladna čarolija u Centru Gervais koji će okupiti najbolje domaće i međunarodne čokoladne brendove i predstaviti neke sasvim jedinstvene i teško dostupne čokoladne delicije, no čokolada će se naći i na menijima opatijskih restorana, u ponudi gradskih kavana, ali i u posebno osmišljenim tretmanima spa&wellness centara.

Josef Zotter jedan je od najboljih svjetskih čokolatijera, a njegova se tvornica smatra jednim od najodrživijih poduzeća u Austriji. Njegove ručno izrađene čokolade kultni su proizvod, a možete ih kušati u salonu Zotter i kupiti posebno ekskluzivne vrste.

Jesenska sezona je u znaku orašastih plodova i voća koji se prerađuju u kremaste nadjeve i slasni marcipan, a na Festivalu čokolade možete kušati i mnoge veganske varijante.